Na een week niet te hebben getraind, was er afgelopen zaterdag de belangijke en zware wedstrijd tegen SVN F2. SVN is een team waarin we tijdens de vorige competitie al tegen hadden gespeeld en waar we toen met 3-2 van hadden gewonnen. Na een indrukwekkende minuut stilte (jongens echt goed gedaan, jullie waren muisstil) begon de wedstrijd, dit keer zonder Kay maar met Onne als versterking vanuit F4. Onne nogmaals bedankt voor het meespelen, je deed het super en MSC F4 dank jullie wel voor het uitlenenen. MSC begon deze wedstrijd aggressief en stond na de eerste helft met 2-0 voor dankzij mooie doelpunten van Fedor en Max Veld. Wat er daarna gebeurde is nog steeds onverklaarbaar, want MSC bleef sterker, alleen SVN benutte de 2 aanvallen die ze kregen en MSC verzuimde om doelpunten te maken wat resulteerd in een 2-2 eindstand. Een oud voetballer zei ooit, als je wilt winnen moet je meer doelpunten maken dan je tegenstander, maar dat was in deze wedstrijd niet het geval. Aan de andere kant, was het ook wel goed, want nu weten de stoere mannen van F3 dat niet elke wedstrijd zomaar gewonnen wordt.
 
Deze week was het maandag trainen, woensdag het 4×4 toernooi en donderdagavond de uitwedstrijd voor de beker tegen Diever Wapse F1. En o ja niet vergeten, vandaag was het prikkendag in Meppel, dus iedereen had in beide armen een prik gehad en ja dat merk je. MSC kreeg te maken met een tegenstander, die sterk was en in de competitie te maken heeft met F1 teams en vorig jaar tot de laatste 4 van het beker toernooi was gekomen. MSC was dus gewaarschuwd, alleen bleek dat nog niet in de eerste helft. MSC begon wel voortvarend, maar speelde niet agressief genoeg, liet zich aftroeven door de soms grotere jongens en voor we het wisten stonden we achter met 2-0. Ja ja jullie lezen het goed, MSC F3 stond achter en dat zijn we niet gewend, dus er werd raar gekeken en een strijdplan bedacht.
Dit plan leek te werken, want MSC nam het spel over en begon druk te zetten, over te spelen en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel. Uiteindelijk was een afstand schot van Max Veld de keeper te machtig en was het 2-1. Dit was ook de ruststand en heel even leek het erop dat er iets zou gaan gebeuren, wat we niet gewend zijn en niet bij MSC F3 past, namelijk verliezen. Gelukkig werd er in de rust goed geevalueerd en werden de mannen op scherp gezet door Pascal en Jacco. Ook de aanwezige ouders van beide partijen zaten op het puntje van de stoel, want was dit tot nu toe een leuke en spannende wedstrijd. Helaas voor MSC begon Diever/ Wapse ook sterk en de 3-1 was een feit. En toen kwam het kippenvel moment. Als begeleiding kun je zaken wegzetten, maar als een team met elkaar in positieve zin in conclaaf gaat en de waarheid verteld, je een keeper als Max de Vos hebt die niet van verliezen houdt en dat ook liet horen, ja dan ben je een team en komen er krachten vrij.
 
Thomas die al weken op geweldige wijze de achterhoede leidt, bleek ook aanvallend gevaarlijk te zijn, Fedor begon ook weer met zijn rushes, Quinten past zich moeiteloos aan en helpt de verdediging en waar nodig is hij aanvaller, Max Veld verbeet de pijn en controleerde het middenveld, Max de Vos vond 5 tegen doelpunten in 2 wedstrijden genoeg, Kay had weer lepe passes, geniet volgens mij meer van langs de lijn acties maken en gevaarlijke voorzetten geven dan van zelf scoren, Mats was voor de tegenstander vervelend irritant door continue in de weg te lopen en de ballen naar zich toe halen en Jeen blijft een voorhoede speler die als een luipaard kan toeslaan en ook zijn verdedigende taken niet vergeet.
 
Dit prachtige gezelschap begon te voetballen en Jeen maakte de 3-2 en de vleugels die F3 toen kreeg, leidden ertoe dat uit een corner Quinten met zijn hoofd de 3-3 maakte. Toen begonnen de jongens van Diever/Wapse toch wel bang te worden en begonnen tegen elkaar te mopperen, alleen het verschil bij MSC was, dat wij gingen voetballen en Diever/Wapse was de weg kwijt. MSC profiteerde hiervan en via Mats werd het 3-4. De voorhoede met Kay, Jeen en Mats bleef gevaarlijk, Max Veld bleef kilometers maken en de achterhoede met Fedor en Thomas bleef moeiteloos overeind en de grote jongens imponeerden daar niet. Max de Vos zag het met plezier aan en pakte waar nodig tijd of de bal. Op het moment dat beide teams moe werden, blies de goed fluitende scheidsrechter af en ja toen was het feest. Jongens van F3 wat hebben jullie gevochten en laten zien hoe sterk jullie als team zijn geworden met trotse ouders en een trainer en leider die nu nog staan te juichen. De volgende ronde van de beker is verdiend en de gekregen traktatie ook. Aanstaande zaterdag wacht onze volgende tegenstander in de competitie alweer, we spelen namelijk uit tegen OFW F1. Als we dezelfde passie hebben als vandaag, dan is de kans aanwezig dat we wederom een prachtig resultaat halen en een drukke week goed afsluiten.