MSC begon aardig aan het duel en kreeg de eerste kans via Marcel Linthorst. Hij mistte oog in oog met de keeper en zag aan de andere kant Hercules wel de score openen. In de 11e minuut schoot Abderrahim Loukili onberispelijk de 1-0 binnen. Dit kunststukje herhaalde hij in de 25e minuut en zette daarmee de koploper op 2-0. Op slag van rust besliste de thuisploeg binnen enkele minuten het duel. Christian van Hussen schoot de 3-0 binnen en in blessuretijd was het Justin Sporkslede die de 4-0 aantekende vanuit een corner.

Na rust liet MSC zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Het legde niet gewillig het hoofd in de schoot, maar streed voor een beter resultaat. Hier kreeg het zowaar zicht op toen in een kort tijdsbestek Marcel Linthorst en Vincent Oosterkamp de 4-1 en 4-1 maakten. Linthorst deed dit vanaf de stip en Oosterkamp vanuit een vrije bal. MSC ging op zoek naar de aansluitingstreffer en was daar via Jos Fidom nog dichtbij. Dat gelukte niet waarna Youssef El Jibli in de slotfase de 5-2 eindstand op het bord zette.