MSC hield het in de eerste helft figuurlijk nog wel droog, maar was zelf nauwelijks gevaarlijk. Optisch misschien iets sterker dan de tegenstander en een enkel kansje was er ook wel, maar de scherpte voor de goal – maar dus eigenlijk over het gehele veld – ontbrak. Het kleine beetje overwicht dat MSC over De Weide had, verdween toen Hidde geblesseerd moest uitvallen. Hopelijk is zijn knieblessure niet ernstig, want het was al snel duidelijk dat Hidde’s dynamiek en stuwende kracht node werd gemist. Het vertoonde spel werd al snel even druilerig als het weer en beide teams gingen met 0-0 aan de thee.

In de rust was het de staf van De Weide gelukt om hun mannen te overtuigen van het feit dat de drie punten voor het oprapen lagen tegen dit matig spelende MSC. Hun mannen gaven vol gas en lieten MSC niet meer in de wedstrijd komen. Na een minuut of vijf in de tweede helft werd het 1-0 en een minuut of zeven later stond het al 2-0 voor De Weide. Beide goals waren het gevolg van een gebrek aan scherpte en adequaat verdedigen aan MSC-kant.

Een minuut of vijf voor het einde schoot Patrick middels een vrije trap nog wel de 2-1 binnen, maar het lukte niet meer om nog een punt te redden. Dit zou overigens ook niet verdiend zijn geweest. Vooral op basis van de tweede helft was De Weide de verdiende winnaar van deze teleurstellende wedstrijd.  Op 29 oktober komt JVZ JO17-1 naar Ezinge. Eens kijken of de mannen van Arjan, Michiel en Dennis dan revanche op zichzelf kunnen nemen.