MSC begon in de wetenschap dat alleen winst telde furieus aan het duel met RKHVV. Het was voor rust de veel betere ploeg en kreeg een groot aantal opgelegde kansen. Zo trof Camiel Fidom al vroeg de paal en faalde Justin Benjamins oog in oog met de doelman. Nogmaals de paal en een gemiste kans door Björn Bakker leken de ruststand op 0-0 te bepalen, maar in blessuretijd sloeg RKHVV toe. Het was Maray Vahlkamp die de ploeg uit Huissen op voorsprong zette, 0-1.

Na de pauze ging MSC op zoek naar de gelijkmaker. Het drukte RKHVV terug en was enkele malen dichtbij de gelijkmaker. De lat stond deze in de weg en ook bij een scrimmage bleef de 1-1 uit. De bezoekers kregen steeds meer ruimte, maar wisten daar geen gebruik van te maken. In de slotminuut kwam MSC alsnog lansgzij via Vincent Oosterkamp, 1-1. Omdat alleen winst telde gooide MSC alles naar voren en met een geslaagde counter wist RKHVV via Joey de Haan de winst binnen te slepen, 1-2.