De oefenwedstrijd van MC1 tegen Alcides MC1 stond al lange tijd gepland en leefde ook onder de meiden want ja het blijft toch speciaal om tegen je (school)vriendinnen te voetballen. In het najaar was er ook al 3 keer tegen Alcides gevoetbald zowel in de beker als in de voorcompetitie om te bepalen in welke Klasse de MC’s zouden worden ingedeeld. Een gelijkspel en 2x verlies was toen het resultaat waardoor Alcides werd ingedeeld in de Hoofdklasse en MSC in de 2e Klasse. Hoewel bij beide teams enkele speelsters ontbraken was van het klasse verschil niets te merken.

Het grootste probleem dit seizoen bij de MC’s is het ontbreken van een vaste keeper dus is het elke wedstrijd weer “vrijwilligers” zoeken om een helft te keepen. Deze wedstrijd waren dat Pien en in de tweede helft Luna en beiden hebben dat prima gedaan.

Van begin af aan zette MSC goed druk waardoor Alcides veel balverlies leed. De wedstrijd speelde zich ook grotendeels af op de helft van de tegenstander. Slechts zelden werd de snelle spits bereikt maar door het goede optreden van de verdediging kon zij weinig ondernemen. Hoewel veel balbezit werd dit nog te weinig omgezet naar echte kansen. Vooral aan de rechterkant was er meer te halen geweest als er wat slimmer en nauwkeuriger was gepast. Ook een indirecte vrije trap in de 16, gegeven wegens terugspelen op de keeper, was niet aan MSC besteed want deze eindigde naast het doel. De (grote)kansen die MSC kreeg, Chenna en Nannie-Jo, waren uiteindelijk een prooi voor de keepster. Ruststand 0 – 0.

Na rust eenzelfde spelbeeld: veel balbezit voor MSC maar te weinig doelkansen. Alcides is wat dat betreft effectiever. Een misverstand in de verdediging en voordat Luna kan ingrijpen ligt de bal al in het netje 0 – 1. MSC is even zoekende maar uit 1 van de vele corners weet de MC toch de 1 – 1 te scoren. En goed genomen corner van rechts door Pien stuitert voorbij de eerste paal en wordt door Lisanne van dichtbij ingekopt. Dit zetje in de rug had MSC schijnbaar nodig want nu lukt bijna alles en moet Alcides toekijken hoe de ene na de andere aanval richting Alcides-doel gaat. Uit een van de dieptepasses van Lisanne weet Chenna, op snelheid, al gauw de 2 – 1 te scoren. Wat een luxe: voor tegen Alcides!! Alcides neemt nu meer het heft in handen en MSC komt amper meer uit haar eigen strafschopgebied maar mede door 2 goede reddingen weet Luna, met de voet!!, de stand ongewijzigd te houden en komt MSC goed weg.

Vijf minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist door een slim genomen vrije trap. Na een overtreding op de middellijn wordt door Pien de vrije trap snel genomen en over de laatste vrouw van Alcides geplaatst waardoor Nannie-Jo vrije doorgang heeft naar de keeper en dit beheerst afmaakt 3 – 1.

Wat een wereld van verschil: nu na afloop allemaal tevreden MSC-gezichten en vorige week alleen maar kommer en kwel. Was het vorige week een collectief falen, vandaag knokte iedereen voor wat die waard was en zie het resultaat. Het mag niet zo zijn dat de tegenstander bepalend is of we er wel of niet voor knokken. Hopelijk is dat nu bij iedereen duidelijk geworden zodat wij met vertrouwen volgende week de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen ST Oosterstreek/BEW MC1.