MSC zette direct druk en mede geholpen door de keepster van BEW die problemen had met het uittrappen kon de bal weer snel veroverd worden. Dus veel balbezit maar men moest wennen aan het hobbelige veld waardoor ook veel verkeerde passes. De buitenspeelsters Nannie-Jo en Vera waren regelmatig te snel voor hun verdedigers maar de juiste voorzet ontbrak. Pas in 10e minuut wist Nannie-Jo, na goed doorgaan, via een verdediger de score te openen.   Uit een corner van Lisanne zorgde Pien in de 20e minuut, op bijna dezelfde positie als ze eerder gemist had door te gehaast te schieten, voor de 2-0. MSC bleef goede aanvallen opzetten maar het ontbrak aan de zuivere eindpass. Een overtreding op Pien, links net buiten het strafschopgebied, gaf Lisanne de gelegenheid om de vrije trap in één keer binnen te schieten bij de eerste paal. Ook Floren, Noa en Charlie waren nog dicht bij een doelpunt maar konden van dichtbij het net niet vinden. Tessa, onze keepster de 1e helft, genoot ondertussen van het zonnetje en hoefde nauwelijks in actie te komen.

De 2e helft eenzelfde spelbeeld maar de doelpunten bleven nog uit. Wel had BEW 2 goede uitvallen die in eerste instantie door Charlie goed werden tegen gehouden maar bij de tweede uitval werd alsnog uit de rebound gescoord doordat de verdediging bleef ”hangen” waardoor buitenspel werd opgeheven.

Evenals vorige week tegen Alcides zorgde de tegengoal voor meer scherpte bij MSC want binnen 6 minuten werd de 3-1 stand omgezet naar 6-1. Eerst een goede dieptepass van Lisanne op Vera die de 4-1 aantekende gevolgd door een afstandsschot van Pien welke de keeper niet onder controle kreeg en Nannie-Jo van dichtbij kon intikken en de 6-1 werd gescoord door Lisanne op aangeven van Vera.

Het was weer tijd voor de “ ïjshockeywissel”. Zowel in de 1e als 2e helft rond de 20e minuut werden 5 speelsters vervangen zodat iedereen haar speelminuten kon maken. De nieuwe aanval, Ariana, Luna en Floren, kregen nog wel kansen maar gescoord werd er niet meer. Floren had nog de grootste kans maar in plaats van dichtbij in te koppen haalde ze de bal met de voet uit de lucht, controleerde de bal, maar kreeg geen tijd meer om te schieten.

Al met al een duidelijke overwinning van de MC1 en op naar de volgende tegenstander: Dwingeloo MC1 thuis 14 maart om 13.00 uur.