MSC begon goed, en voetbalde continu op de helft van de tegenstander, met veel druk op de goal. De achterste linie, met Jitze en Paul voetbalde naar voren. Dit leverde nog geen doelpunten op, wel een aantal corners, maar de bal wilde er niet in. Gedurende de 1e helft nam Steenwijkerwold langzamerhand het initiatief en zette keeper Dominique  zwaar onder duk. Met drie prima reddingen hield Dominique MSC in de wedstrijd. MSC begon zich onder de druk uit te voetballen. Paul kreeg een prima kans toe hij alleen voor de keeper verscheen, maar hij kreeg hem er niet in. Ook Nick had nog een goede kans, met een schot op doel. Met de 0-0 werd de rust bereikt.

Vlak na rust ging het goed mis. Binnen een tijdstip van 3 minuten wist Steenwijkerwold 3 maal te scoren, 0-3.  De verdediging van MSC zag er hierbij niet goed uit. Toch gaf E2 het niet op, en ging weer voetballen. De spelers vonden elkaar beter, Can voorin maakte het de verdedigers van Steenwijkerwold lastig.  In de 35e minuut wist Romein de 1-3 te scoren, zou het dan toch? Vlak hierna maakte Benjamin de 2-3 en ging E2 vol op zoek naar de verdiende gelijkmaker. En deze kwam er ook. Uit een voorzet van Alex wist Mart de 3-3 binnen te schieten. Hierna zakte E2 echter terug, en leunde op de verdedigers Devlin, Benjamin en Paul. Balverlies op het middenveld leidde in de 48e minuut de 3-4 in. Deze klap kwamen de jongens niet meer te boven, ondanks een bal op de lat in de laatste minuut van Benjamin. De eindstand bleef 3-4. Jammer, er had meer ingezeten vandaag.