Dat de dames enigszins gespannen waren was zichtbaar. MSC begon de wedstrijd slordig en verloor belangrijke duels. Na 12 minuten komt Balk op voorsprong nadat de spits in een 1 op 1 situatie Grietje kansloos laat. De dames van MSC weten zich echter snel te herpakken en nog geen twee minuten later is de stand alweer gelijk na een goede individuele actie van Michelle Boekweg. Nog geen tien minuten later scoort Michelle opnieuw, ditmaal na goed voorbereidend werk van Maaike Gommans. In de dertigste minuut scoort Michelle ook de 3-1 waarmee de zuivere hattrick een feit is. Tien minuten voor rust scoort Selina Tien na een geweldige steekpass van Veerle Ulrich wat maakt dat de dames met een goed gevoel de rust in kunnen.

Ondanks de riante voorsprong blijft het spel in de tweede helft onverzorgd. Gelukkig weet Balk hiervan niet te profiteren en blijft MSC de bovenliggende partij. Een kwartier na rust legt Michelle Boekweg de bal klaar voor Willeke de Boer die de bal rustig en beheerst in het doel schiet. In de 68e minuut kopt Bianca Denekamp een bal door op Willeke en deze laatste haalt verwoestend uit: 1-6. In de 80e minuut komt MSC op 1-7 na een individuele actie van Veerle. De mooiste goal van de middag valt in de 85e minuut. Irene zet de bal schitterend voor op Selina en Selina kopt de bal heerlijk in het doel. Na deze wedstrijd staat MSC fier bovenaan met 18 punten uit 6 wedstrijden. Uiteraard moest dit heugelijke feit uitbundig gevierd worden. Dit gebeurde onder andere in de jacuzzi van Arjan Zomerdijk, die de dames een duik in het bad had beloofd wanneer de eerste plaats zou worden bereikt. Dank hiervoor trainer! Volgende week mogen de dames weer naar Balk, ditmaal om tegen het tweede vrouwenteam te strijden.