De stadsderby die zondag 9 april plaats had tussen Alcides en MSC is in het voordeel van MSC beslist. In een uitermate spannende wedstrijd wonnen de mannen van trainer Peter Meindertsma met 1-2.
In de eerste helft oogde het spel aan MSC-kant afwachtend en nerveus. Daarentegen was Alcides zeer scherp in de duels en zat er gewoon wat meer pit in bij Alcides, iets wat bij MSC werd gemist. De 1-0 voorsprong was dan eigenlijk op dat moment van de wedstrijd ook niet meer dan terecht. Alleen de manier waarop de goal viel was een beetje knullig. Doelman Erik Pomper die erg veel last had van de felle zon wist een hoge bal niet goed weg te werken, waardoor deze bal precies in de voeten van ex-MSC’er Ferry Reijs kwam. Met een hard schot maakte Reijs de 1-0. Hierna leek het er nog weinig op dat MSC was wakker geschud. Alcides bleef fel en was duidelijk op jacht naar de 2-0. Daarentegen probeerde MSC er alles aan te doen zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen. Dit was niet erg bevorderlijk voor het spel van de wit-zwarten. Er werd slordig gevoetbald, maar er kwam wel steeds meer strijd in het spel. Na ongeveer een half uur spelen werd het 1-1. Stephan Besuijen bracht van links de bal in het strafschopgebied precies op de plek waar Matthijs Kool stond. Een venijnig tikje tegen de bal was nodig om de 1-1 op het scorebord te zetten. Met deze stand gingen beide elftallen vervolgens richting thee.
In de tweede helft was het eerste half uur voor MSC. Het was duidelijk te zien dat ze nu veel scherper waren. Vanaf de eerste minuut werd er zoveel druk gezet op Alcides dat de geel-zwarten moeite hadden om in het ritme van voor de rust terug te komen. MSC kreeg vervolgens dan ook steeds meer ruimte en ook veel kansen. Het wachten was dan ook eerder op 1-2 dan op 2-1. In de 55e minuut mocht Andres Hoogeveen vanuit een strafschop de stand op 2-1 brengen. En dat deed hij dan ook bekwaam. Een verdiende penalty nadat Marc van Eijk na het uitspelen van enkele Alcideanen door de laatste Alcideaan hardhandig richting grond werd gewerkt. Tot zo’n tien minuten voor tijd bleef MSC dominant. De laatste tien minuten plus nog eens vijf minuten blessuretijd waren bloedstollend. Aan de ene kant had je een MSC dat grote kansen niet omzette in goals en aan de andere kant een Alcides dat via de lange bal enkele keren zeer gevaarlijk voor keeper Pomper uitkwam. Er werden echter aan beide zijden geen goals meer gemaakt en daarmee was de 1-2 eindstand een feit.