Het weekend van 3, 4 en 5 augustus gingen de mannen van MSC op trainingskamp naar Heerenveen, waar men overnachten in het Heidenhof Hotel. De trainingen werd gedaan op de velden van V.V. Nieuweschoot. Vrijdagavond stond er 1 training op het programma, al zei  1 speler  dat hij twee trainingen had gehad. Na de training werden de spelers bij gepraat over wat zaken voor het nieuwe seizoen. De spelers gingen daarna gezamenlijk het nachtleven van Heerenveen even van dichtbij bekijken, de staf van het eerste en tweede bleef onder het genot van een hapje en drankje achter bij het Hotel.

Zaterdagochtend werd er om half negen ontbeten, en iedereen was op tijd aanwezig. Na het ontbijt gingen de spelers weer richting V.V. Nieuweschoot, daar werd die dag s ’morgens en s ’middags getraind.

Het avond programma was deze avond bij de Familie Knoop, die de selectie een BBQ aanbod. En de complimenten gaan naar Hans, Jessica en Marye Knoop, want het was prefect voor elkaar.

De spelers sliepen de zaterdagavond gewoon thuis, en melde zich de volgende dag om 12.45 weer bij MSC. Zondag stond namelijk een oefenwedstrijd op het programma tegen eerste klasser SC Erica. Dit was voor het publiek ook de eerste kennismakingmet de nieuwe spelers. Bij MSC zag je soms leuke aanvallen, maar ook dat de spelers nog aan elkaar moeten wennen. In de eerste helft scoorde MSC 2 x (Carlos Lopes Macedo) en Camiel Fidom, en SC Erica 1x. In de tweede helft scoorde Camiel Fidom de 3-1, en dit was ook de eindstand.