Het team van trainer Heskamp startte voortvarend. Pieter Hoekstra gaf in de 5e minuut al een signaal af door de goalie van Oudega op de proef te nemen. Ook Lars Padding zag zijn inzet net naast de goal gaan. Maar in de 12e minuut was het wel raak, een vrije trap van achteruit, door aanvoerder Tim Veenema, werd keurig doorgekopt door Jeffrey de Ruiter waarna Mels Huisman de bal schitterend binnentikte, 0-1

Maar in plaats van door te drukken ging het team achterover leunen en liet het team uit de binnenlanden van Friesland in hun spel komen. De verdedigend ingestelde ploeg rook dat er meer in zou zitten dan op de slachtbank te blijven liggen. Na 17 minuten was het dan ook raak. Vanuit een mooi opgezette aanval werd de gelijkmaker gemaakt en zo stond de stand weer gelijk. Tot aan de 40e minuut was het zeker mogelijk dat Oudega op voorsprong zou komen, maar gelukkig voor de Meppelers maakte Lars Padding vlak voor rust de 1-2 en kon de ploeg iets gemakkelijker naar de thee.

Na de rust trachtte MSC snel de marge te vergroten zodat er iets gemakkelijker gevoetbald kon gaan worden. Bart-Jan Smid kopte in de 50e minuut maar net naast, Tim Veenema zag de bal net over gaan op zijn inzet, tijd voor de trainer om iets te gaan ondernemen, een lans te doorbreken.

Jille Ganzinga maakte zijn rentree binnen de lijnen. Aanvankelijk afgeschreven als voetballer maar door wilskracht en doorzettingsvermogen terug gevochten. In de 60e minuut bracht Heskamp hem binnen de lijnen on meer gevaar te gaan bewerkstelligen.

Maar de Meppelers moesten wachten tot de 80e minuut om Oudega op de knieën te krijgen. Met een fantastisch geplaatst schot in de verre hoek maakte Mels Huisman de bevrijdende 1-3 en was de druk van de ketel. De bekroning werd in blessuretijd gegeven door Wesley Bezemer, hij maakte het vierde doelpunt voor de ploeg uit Meppel en zo werd Oudega uiteindelijk met 1-4 verslagen.

Volgende week komt Blokzijl op bezoek in Meppel, aanvang 15.00 uur op sportpark Ezinge.