Op het zwaar bespeelbare veld gaf scheidsrechter Wijnstra uit Drachten om 14.30 uur het sein voor 2 x 45 minuten strijd. De scheidsrechter die gedurende deze strijd overigens enigszins zijn stempel ging drukken door vooral in de tweede helft veelvuldig met kaarten te strooien, totaal 6 stuks.

Vanaf het begin liep Msc achter de feiten aan en was HJSC veel strijdvaardiger. Op het fysieke gebied waren de Friezen veel beter. Msc moet het juist veel meer hebben van hun technische voetbal. Maar dat kwam deze middag mondjesmaat aan de orde. Wat hoofdcoach Heskamp ook bedacht geen enkele linie ging lopen. Marc Holterman hielt Msc in de strijd, hij zweepte de ploeg op om te gaan doen waar de Meppelers goed in zijn, voetballen. Maar HJSC bleef het Msc lastig maken en creëerden zelf hierdoor  meerdere kansen waaronder een bal op de paal op slag van rust.

Coach Heskamp bracht in de rust zijn tweede wissel al binnen de lijnen. Elon Wassink werd vervangen door Pieter Hoekstra waar eerder Guido Meeuwes al werd gewisseld voor de Daniel Knoll. In de 53e minuut kwam Msc, misschien wel tegen de verhouding in op voorsprong. Wesley Bezemer bracht een vrije bal gevaarlijk in het strafschopgebied waarna de bal werd verlengd door een speler van HJSC, 0-1. Met nog een half uur op de klok werd de laatste wissel, aan de kant van Msc, binnen de lijnen gebracht. Florian Gijzen moest meer rust brengen in de aanvalslinie en trachten het tweede bevrijdende doelpunt te gaan maken. Maar HJSC voerde de druk juist op en rook dat ze met minimaal een punt van het veld af konden stappen. Bram Beijer werd uit het veld gestuurd met twee keer geel en moest Msc alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houd Met nog een schot op de lat en een redding op de lijn van Frank Mol bleven de Meppelers in de race. Maar in de allerlaatste seconde kwamen de Friezen op gelijke hoogte, 1-1. Een terechte uitslag vond een ieder na afloop al is het natuurlijk wel zuur dat dit in de laatste seconde gebeurt. Heskamp heeft nog een week de tijd om de “trein” weer goed op de rails te zetten want zaterdag 3 december is de kraker tegen VENO op sportpark Ezinge in Meppel.