Het ontbrak MSC zeker aan geluk, het merendeel van de wedstrijd was de ploeg in de aanval. Maar de hatelijke nul bleef op het scorebord staan. Voortvarend ging de ploeg van het duo Heskamp/Ganzinga op zoek naar herstel na het puntenverlies van vorige week. Na vijf minuten had de 18-jarige scheidsrechter Tjeerdsma de bal rustig op de stip mogen leggen. Op de goed spelende Mels Huisman werd een overtreding begaan in het strafschopgebied echter de leidsman legde de bal op de rand zestienmeter voor een vrije trap. Wesley Bezemer had de 1-0 op zijn slof maar schoot de bal, buiten bereik van de keeper op de lat.  Linkerverdediger Bram Beijer, die overigens prima speelde deze middag fungeerde met regelmaat als linker aanvaller om zo ook zijn steentje bij te dragen. MSC bleef druk zetten op de verdediging. Zowel van links als rechts werden de aanvallers bereikt maar gescoord werd er nog niet. Een ongeschreven wed in de voetballerij, als jij de doelpunten niet maakt, doet de tegenstander dit wel wat ook bijna gebeurde. Vlak voor rust was het een van de weinige aanvallen van de Friezen die gevaarlijk was en van de lijn werd gered. Even billenknijpen voor de Meppelers maar na 45 minuten was het nog steeds 0-0.

woudsend-mscBart-Jan Smid bleef achter in de kleedkamer en Pieter Hoekstra mocht meer dimensie in de ploeg gaan brengen. Het stroperige veld werkte niet in het voordeel van de aanvallende ploeg, ietwat de trainer vooraf ook voor gewaarschuwd had. Elon Wassink werd gebracht om meer rust in de verdediging te krijgen en Peter van Baardewijk om het middenveld en aanval van nieuwe impulsen te voorzien. En diezelfde van Baardewijk doorbrak de wedstrijd en zette MSC in de zeventigste minuut op de verdiende voorsprong, 0-1. Je kon merken dat alle schroom van de ploeg afviel. Vijf minuten was het weer van Baardewijk die met een mooie actie in het strafschopgebied niet zelfzuchtig was en de bal naar links aflegde om zo de inkomende Mels Huisman de 0-2 te laten maken. Tot ieders verbazing had de scheidsrechter een buitenspelsituatie gezien op aangeven van zijn assistent.

Marc Holterman redde nog prachtig op een inzet van de friezen en zo kon hij zijn doel vanmiddag schoon houden. Het was jammer dat de fraaie kopbal van Florian Gijzen er in de 80e minuut niet inging want dan had de ploeg loon naar werken gekregen. Einduitslag 0-1.

Volgende week wordt de kraker MSC – SWZ Boso Sneek in Meppel gespeeld. Een duel waar nu al naar uitgekeken wordt.