“De trainer gaf aan dat ik de bal strak naar de tweede paal moest schieten en dan doe ik dat. Dat is sowieso altijd al een moeilijke bal voor een keeper”, aldus Usta. “Normaal komt er dan zo’n hoge zwabberbal bij de tweede paal”, zei de grieperige SWZ Sneek trainer Berry Zandink. “Als je hem zo strak voor geeft komt die altijd tussen de palen, ook al loopt er niemand tegen aan”. Zo kreeg de aantrekkelijke wedstrijd in Meppel met twee aanvallende ploegen toch nog een winnaar. Voor de pauze had MSC de meeste kansen en na 8 minuten viel de openingstreffer. Justin Benjamins stuitte na een solo nog op de af en toe grabbelende Friese doelman Kevin van der Meulen, maar Milan van der Weide was goed meegelopen en tikte de rebound raak: 1-0.

MSC verzuimde de score hoger op te voeren. Benjamins kreeg nog twee aardige mogelijkheden en ook Danny Bijlsma vond twee keer Van der Meulen op zijn weg. Een inzet van Jos Fidom werd nog net tot corner verwerkt. SWZ Sneek kreeg na 23 minuten een grote kans. Wesley Tankink stuitte op MSC doelman Bram Tijink en de rebound werd door Sean de Ruiter naast gewerkt. In de slotfase van de eerste helft lieten beide spelers weer van zich horen. De Ruiter schoot op de buitenkant van de paal en Tankink net voorlangs.

SWZ Sneek begon stormachtig aan de tweede helft. Alwin Velds had al meteen een gevaarlijke vrije trap in huis die door Tijink gekeerd werd. Na 51 minuten begon Usta aan een solo die de 1-1 betekende. Vanaf de aftrap kreeg Freerk de Jong een grote kans die gestopt werd door Tijink. De Friese aanval liep door en Patrick van der Veen drukte van dichtbij af: 2-1. “Je kunt zeggen dat we niet scherp waren of niet stonden op te letten”, baalde MSC trainer Herman Scherpen na afloop. “Maar misschien was het wel goed spel van hun”.

Tot opluchting van Scherpen viel de 2-2 drie minuten later. Een voorzet van Lennart Nijholt werd door Van der Weide afgerond. Beide ploegen kregen nog een paar mogelijkheden met de grootste voor SWZ Sneek. Na een opbouwende actie van Kevin Huitema schoot Boersma een minuut voor tijd net over. Terwijl iedereen het er over eens was dat de 2-2 wel een goede einduitslag was voor de wedstrijd, knalde Usta SWZ Sneek dus naar de winst.

“In de eerste helft hebben we veel laten liggen. We pakten het na de rust goed op en dat wordt beloond met het winnende doelpunt in de laatste minuut”, aldus Usta. “Het was zwaar bevochten”, aldus SWZ Sneek verdediger Kevin Huitema. “Je steelt in de laatste minuut de punten, maar dat is natuurlijk ook wel lekker. Na de rust hadden wij ook de 3-1 moeten maken. Na de 2-2 viel het zelfvertrouwen weg”.

MSC trainer Scherpen had het voor de rust willen afmaken. “In de eerste helft kregen we een aantal goede kansen en had je eigenlijk op twee doelpunten verschil moeten komen”. Maar het scoren is een probleem bij MSC: “We hebben de laatste drie wedstrijden wel 20 kansen gehad, maar we hebben maar twee punten. Dat heeft met ervaring te maken en effectiever omgaan met de kansen die je krijgt. Doelpunten maken in het voetbal is het moeilijkste wat er is”.

MSC blijft door de nederlaag in de onderste regionen, maar Scherpen maakt zich nog geen zorgen: “We hebben kwalitatief gezien niet het beste team in de hoofdklasse, maar we hebben wel veel strijd en we knokken. Dat kan ik ons team niet verwijten. Maar we belonen onszelf niet en nu is het zuur dat je verliest in de laatste minuut. Deze groep is toe aan een lekkere overwinning”.

SWZ Sneek sluit door de winst weer aan bij de top na een wat zwakkere periode die twee weken geleden met een 6-2 winst tegen RKHVV werd afgesloten: “Als we een tegenslag krijgen kan het bij ons in de wedstrijd wat minder worden”, zei Huitema. “Dan moeten er eigenlijk twee of drie mensen opstaan om het weer neer te zetten, vooral op het middenveld. Maar we sluiten weer aardig aan bij de top. Alles staat dicht bij elkaar en de doelstelling is het linkerrijtje, lekker meedraaien bovenin”.

Invalid Displayed Gallery