Met een grote glimlach op het gezicht nam MSC-trainer Berry Zandink aan de rand van het hoofdveld in Delft de felicitaties in ontvangst. De trainer kon nog steeds maar nauwelijks bevatten wat hij de voorgaande twee uur had gezien. ‘Bizar’, zo omschreef Zandink de wedstrijd die pas na ruim een half uur echt ontvlamde. ‘We zeiden na 35 minuten op de bank nog tegen elkaar dat dit misschien wel het saaiste potje was dat we dit seizoen hadden gespeeld. Nou dat hadden we mooi mis dus, want toen Mehran Ali Pour Asli in de 36e minuut de 0-1 scoorde was het hek van de dam.’ De trainer had gelijk, want daarna was er geen saai moment weer. Twee minuten na de openingstreffer was het Camiel Fidom die een prachtige voorzet van Lennart Nijholt binnen kopte. MSC dacht met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op te kunnen zoeken, maar dat gebeurde niet doordat de thuisploeg op slag van rust de aansluitingstreffer scoorde.

Direct na rust kreeg MSC opnieuw te maken met een tegenvaller. Centrumverdediger Tjisse Kerkstra moest met een knieblessure naar de kant. Zijn vervanger was Joël Huiskes. Die kon ook niet voorkomen dat de op dat moment sterkere thuisploeg via Jordy Brouwer de 2-2 scoorde. De aanvaller die in 2007 voor 200.000 pond door Liverpool uit de jeugd van Ajax werd gekocht, kopte een voorzet van Jeffrey van Roon prachtig achter doelman Robin Kist. MSC wankelde, maar rechtte uiteindelijk de rug. De wit-zwarten werden weer gevaarlijk en kregen de uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong toen een overtreding op Mehran Ali Pour Asli door scheidsrechter Jensch werd bestraft met een penalty. Van 11 meteer maakte Justin Benjamins geen fout: 2-3. Daarna ging het snel. Eerst was het Fidom die prachtig de 2-4 scoorde. Toen Mehran Ali Pour Asli uit een penalty 2-5 scoorde, leek MSC een eenvoudige zege te gaan behalen. De thuisclub legde zich echter niet zonder slag of stoot neer bij een nederlaag. Uit een penalty was het Jeffrey van Roon die 3-5 scoorde. Niet veel later lag de bal weer op de stip. Nu weer aan de andere kant. Het was A-junior Remco van Keulen die de vierde penalty van de middag benutte en de 3-6 scoorde. Via Quinten van de Kraaij werd het nog 4-6 en de paal stond daarna nog treffers van DHC en Milan van der Weide in de weg.

Zandink was blij met de driepunter. ‘Vier penalty’s en allemaal nog terecht ook. Nog niet vaak meegemaakt. Gelukkig valt het vandaag onze kant op. Belangrijk, want met nog zeven thuis- en vier uitwedstrijden voor de boeg willen wij graag mee blijven doen met de bovenste ploegen. Daar lijkt het voorlopig wel op.’