De overwinning is aan de ruime kant, spits Jos Fidom is de eerste om dat toe te geven. Maar de oudste speler van de ververste Meppeler ploeg (29 jaar) zal er geen seconde wakker van liggen. “Dit is wat we nodig hadden.” Fidom is ‘medeschuldig’ aan de zege. Hij knalt de bal twintig minuten voor tijd vanaf twintig meter maar eens op doel. “Zoveel kansen kreeg ik niet, dan haal je de pantoffel maar eens aan.” Doelman Olthuis helpt een handje, hij laat de bal op het nat geworden veld schieten (2-1). Via invaller Milan van der Weide en Fidom wordt de score in de eindfase uitgebouwd.
De overwinning is voor het verbouwde MSC een opsteker. De Meppeler hoofdklasser heeft in de zomer een winterjas uitgedaan, ervaren spelers zijn vervangen door jongeren, van tweede- of derdeklassers. “Bij vlagen was het spel niet goed. Maar we hebben wel kracht in de ploeg, en we houden ons goed aan de organisatie”, stelt de tevreden trainer Herman Scherpen.
Ook voor de coach komt het doelpunt van Fidom een beetje uit de lucht vallen. Na de treffers van Wout Blasman (0-1) en Joël Huiskes (fraaie vrije trap) in de eerste twintig minuten bloedt de wedstrijd een beetje dood. Totdat Fidom maar eens besluit om de poot aan te halen. Een half uurtje later is MSC bijna de eerste koploper van de competitie. Alleen SWZ (5-1 tegen De Bataven) doet het beter.