In een zonovergoten Noordwijk kreeg de beter voetballende thuisploeg zondag de eerste kansen. Bram Tijink, die de laatste weken steeds beter in vorm komt, keepte wederom een puike partij. De opportunistisch spelende thuisploeg was vaak kansrijk, maar scoorde niet. MSC loerde op een kans een kreeg die voor rust ook wel, maar scoorde eveneens niet.
Dat was na rust anders. Nadat Juriaan van Dyun vier minuten na de pauze namens de thuisploeg de score opende, ontbrandde de wedstrijd eindelijk. MSC werd wakker en kroop meer en meer uit z’n schulp. Dat resulteerde tien minuten na de openingstreffer in de gelijkmaker. Jos Fidom sneed van de rechterflank naar binnen en knalde knap raak. Doelman Kevin Schelvis was kansloos.

De thuisploeg hield het betere van het spel, maar MSC kreeg de wedstrijd meer en meer onder controle. En toen Justin Benjamins een kwartier voor tijd 1-2 scoorde, leken de Meppelers op rozen te zitten. ‘Dat was voor SJC het sein om alles op alles te zetten’, zo zag Bijen. ‘Een mooie ploeg die voor de winst speelt. Een ploeg ook met veel lengte en wilskracht.’ Met man en macht probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. ‘En dan gebeurt het tóch. Eén bal op die lange spits en de bal valt achter onze verdediging. En ja, dan is het drie minuten voor tijd zomaar weer 2-2’, zo blikte Bijen terug.

Maar in tegenstelling tot eerdere duels, zag de trainer de balans nu wel in het Meppeler voordeel uitslaan. ‘We lieten ons niet van de wijs brengen. SJC speelde vol op de winst, maar wij bleven scherp. En gelukkig zó scherp, dat Joël Huiskes in de laatste minuut Schelvis verschalkte met de winnende treffer.’ De trainer vertelde na afloop trots te zijn op zijn selectie. ‘We doen het met 17 spelers en iedereen beseft dat we het met elkaar moeten doen.’ MSC speelt volgend weekend thuis tegen RKHVV. ‘Een uitdaging’, zo beseft Bijen. ‘Maar wij zijn op dit moment wel een ploeg waarmee wel degelijk rekening gehouden moet worden. Iedereen kan van iedereen winnen namelijk.’