In een uitstekend gevulde Ezingehal begonnen de tien finalisten in twee poules van 5. In poule A was Rolder Boys kwalitatief duidelijk de beste ploeg en eindigde als eerste. Voor de tweede plek in de halve finale streden de regionale ploegen Vitesse’63, Zuidwolde, SC Rouveen en Ruinerwold. Vitesse’63, dat zich dinsdag al verrassend plaatste voor de 2e ronde van het Protos toernooi, begon sterk en leek goede papieren te hebben, maar nederlagen tegen Rolder Boys (1-2) en SC Rouveen (4-1) bezegelden het lot van de Koekangers. Ruinerwold bleef verrassend ongeslagen en ging met 8 punten mee naar de halve finale.

In poule B lag het niveau wat hoger met Staphorst, MSC en d’Olde Veste 54 als beste drie ploegen. WKE en Flamingo konden geen potten breken en eindigden respectievelijk als 5e en 4e. Staphorst speelde de eerste twee duel gelijk waarna het moest winnen van MSC om doorgaan in eigen hand te houden.

Het nam in de laatste fase van het duel risico en verloor met 0-1. d’Olde Veste 54, dat eveneens met twee remises startte, versloeg vervolgens Flamingo en WKE en eindigde keurig achter het soevereine MSC.(10 punten)

Halve finales

In de eerste halve finale hielden Rolder Boys en d’Olde Veste 54 elkaar in evenwicht. De Steenwijkers namen via Bas Holleboom een 1-0 voorsprong, maar Ferdi Hidding schoot Rolder Boys snel weer op gelijke hoogte, 1-1. Dat was ook de uitslag waarna Rolder Boys in de noodzakelijke strafschoppenserie duidelijk de betere was en doorging.

Het tweede halve finale duel was een oneerlijke strijd want MSC was een paar maatjes te groot voor verrassing Ruinerwold. De rood-witten toonden zich reeds tevreden met het bereiken van de halve eindstrijd en hadden weinig geloof in resultaat. MSC won schier eenvoudig met 4-1 waardoor de twee beste ploegen zich op konden maken voor de finale.

Zinderende ontknoping

In de finale, die ging over 2×10 min, was Rolder Boys voor rust de iets betere ploeg. Na de pauze was MSC sterker en nam tweemaal een voorsprong. De 2-1 van Justin Benjamins leek de winnende te worden, maar twee seconden voor tijd schoot Ferdi Hidding Rolder Boys alsnog langszij. In de strafschoppenreeks gingen de eerste 7 penalty’s raak waarna Alberto Schipper de held werd voor MSC door de achtste te pakken.

Individuele prijzen

Rolder Boys-speler Ferdi Hidding mocht zich voor het tweede jaar op rij de beste speler van het toernooi noemen en Alberto Schipper werd de beste keeper. Topscorers werden Nick Koster (MSC) en Bas Holleboom (Olde Veste), beiden met  11 treffers.

bron: www.meppelercourant.nl