MSC begon absoluut niet slecht aan de wedstrijd op sportpark ‘Rigtersbleek’ en had in de eerste 25 minuten dan ook een speloverwicht, met onder meer kansjes voor Jos en Camiel Fidom. In de 26e minuut bleef de beloning uit toen een vrije trap van Robert Schonewille door Melchior Schoenmakers tegen de binnenkant van de paal werd gekopt.
Hoewel de Meppelers optisch sterker bleven, viel de goal aan de andere kant. Na een steekpass door het midden scoorde Nick van der Luyt in de 38e minuut 1-0 voor Rigtersbleek, geheel tegen de verhouding in.
Het trainersduo Blom/Brandsma hoopte in de tweede helft met drie verse wissels het middenveld nog meer in handen te krijgen en zo de gelijkmaker te forceren. Pas in de 74e minuut leidde dat overigens tot de eerste grote kans, maar Jos Fidom schoot te gehaast over. De 1-1 hing daarna in de lucht, maar Yves Heskamp en opnieuw Jos Fidom wisten hun scoringsmogelijkheden niet te benutten. Vanuit het niets kwam Rigtersbleek in de 79e minuut op 2-0. Een corner werd door Jasper Agelink met het hoofd teruggelegd waarna libero Samir van Pieterson kon scoren. Daarmee werd het pleit beslecht voor MSC.