SVBO nam in de eerste helft tegen de verhouding in een 1-0 voorsprong door een benutte vrije trap van Toin Loves. Na de voorsprong was het SVBO dat het betere van het spel had. Direct na rust was het Nieuw Buinen dat op gelijke hoogte kwam door een treffer van Daniel Manning. Halverwege de tweede helft was het Arjan Wiegers die Nieuw Buinen op 2-1 bracht. Nieuw Buinen kreeg daarna kansen op 3-1, maar scoorde niet. Een slotoffensief van SVBO leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Uiteindelijk leek Nieuw Buinen de wedstrijd vlak voor tijd op slot te gooien met een treffer van Mark Timmer. In de 92e minuut bracht Toine Loves de spanning alsnog weer terug met zijn tweede treffer van de avond: 3-2. verder kwam SVBO niet.
Door de winst promoveert Nieuw Buinen naar de zondag Hoofdklasse C. SVBO is veroordeeld tot deelname aan de nacompetitie waarin het zondag al NEC Nijmegen treft. Het Meppeler MSC moet het opnemen tegen Rohda Raalte dat als tweede achter kampioen Juliana’31 uit Malden is geëindigd in de oostelijke eerste klasse.