Uithuilen

Als je geschoren wordt moet je stil zitten zegt mijn vader altijd. Mooi gezegde. Ben benieuwd of Peter een stille hand heeft tijdens het scheren van zijn jongens.

Blamage. Drama. Twee typeringen die aangeven wat er zondag gebeurde. Ik denk altijd positief. We hebben het collectieve falen gehad. Beter nu dan wanneer het er echt op aankomt.
4-4-2, 4-3-3, met de punt naar voren, met de punt naar achteren, met twee verdedigende middenvelders, met een aanvallende middenvelder enzovoort en enzovoort. Ik hoorde na afloop heel veel beschouwingen. Het begint bij jezelf. Eerst hard werken voor elkaar. Komt de rest vanzelf. Want goed voetballen kunnen ze wel. Dat hebben we allang gezien.

Ik heb veel kritiek gehad op FC Meppel. Te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet, dat soort uitspraken. Ik ben eens na afloop van een competitiewedstrijd, op uitnodiging van Henk Wiebe de Voorzitter, aangeschoven aan de bestuurstafel. Hij vond dat ik mij nogal kritisch had uitgelaten in de Meppeler Courant. Was een goed gesprek. Er schijnt zelfs een wedstrijdverslag van mij eens in de kleedkamer te hebben gehangen. Koos van der Galiën wilde het gebruiken als middel om zijn jongens op te peppen.
Die kritiek van toen heb ik nu nog. Maar één ding moet ik ze nageven. De groen-witten spelen al zolang ik het me kan herinneren met een kern die bestaat uit eigen spelers. Ook dit seizoen wordt het hart van de ploeg weer gevormd door merendeels zelf opgeleide jongens. Daarmee draaien ze tegen mijn verwachting in leuk mee in de tweede klasse. En dat ook nog eens met een parttime trainer. Extra gratis tip voor FC Meppel: leg eens de nadruk op jullie kracht en wijs niet altijd naar anderen.

Tot slot nog een compliment. De sponsorcommissie heeft de afgelopen maanden namelijk fantastisch werk verricht. Ik weet niet of het u al is opgevallen, maar een karrenvracht aan nieuwe sponsors steunt ons cluppie met financiële bijdragen waarmee we – nog een extra gratis tip – onze jeugdafdeling nog beter kunnen maken. Dan hebben we ooit, net als FC Meppel een eerste elftal waarvan de kern uit zelf opgeleide jongens bestaat. Snapt u?

Danny