In de eerste minuut van de wedstrijd had Nicole Gelmers MSC al op een voorsprong moeten zetten. Zij kreeg twee 100% kansen. In de eerste aanval lobte Patricia van der Molen de bal over de verdediging van ON, daar door kon Nicole alleen richting doel. In plaats van met haar sterke linker been uit te halen, schot zij met buiten kantje rechts, ruim naast. Nog geen 20 sec later kon zij MSC als nog op voorsprong zetten, maar nu was het schot te zacht.
Daarna waren beiden ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Maar in de zeventiende minuut was de organisatie bij MSC achterin even niet goed. De bal werd gemist en de spits van ON kon vrij makkelijk vanaf randje zestien binnen schieten, Laura was te ver uit gekomen om nog iets te ondernemen. Oranje Nassau werd in de deze fase van de wedstrijd wat sterker en speelde vrij gemakkelijk de bal rond. In de zesentwintigste minuut kreeg MSC een vrije trap tegen rond het zestienmeter gebied. Uit deze vrije trap scoorde ON de 0-2. Keepster Laura die de bal makkelijk kon vangen, liet hem helaas los, en daar was de spits van ON als de kippen bij.
MSC  ging daarna op jacht naar de aansluiting treffer, deze kwam er ook in de veertigste minuut. Ramona Jepma draaide randje zestien knap bij haar man weg, maar werd daarna in het strafschopgebied vrij fors onderuit gehaald, strafschop.
Strafschoppen specialist Dimitra Theocharis schot deze beheerst binnen. Beiden teams gingen met een rust stand van 1-2 in het voordeel van ON naar de thee.
Na de rust kwam er een goed ON uit de kleedkamer, want de eerste 15 minuten kwam MSC er haast niet aan te pas. Daarna kwam MSC toch weer wat beter in hun spel, en kregen ook een aantal kansen. Zo kopte Joyce uit een vrije trap van Dimitra net over en kwam Elien de Vries net te laat in lopen bij een voorzet van Andrea Weijdema.
Het duurde tot tien minuten voor tijd dat er weer een doelpunt viel, helaas niet voor MSC. De bal kwam terecht bij de middenvelder van ON, en deze schoot van ongeveer 30 meter de bal over de keepster van MSC heen.  Vlak daarna kreeg MSC via Nicole Gelmers weer een kans om te scoren, maar schot kwam op de paal. ON had meer geluk, want in de aanval er op scoorde zij de 1-4. ON  kreeg een vrije trap. De bal kwam via de paal het veld weer in, waar de MSC’ers allemaal bleven staan, daar was de spits van ON er (weer) als de kippen bij, en scoorde vrij makkelijk de 1-4.
MSC gingen gelukkig niet de koppies naar beneden, maar werden de mouwen opgestroopt. Want nog geen minuut later was het 2-4. Elien de Vries die een mooie steek pass op Nicole Gelmers, die hier door vrij voor de keepster kwam. Maar de keepster van ON gooide zich voor het schot, maar via via kwam de bal bij Dimitra Theocharis en die haalde van ongeveer 20 meter uit, 2-4. Na de aftrap gingen de meiden van MSC door, zo kregen ze in de 45ste minuut een corner. Dimitra achter de bal, Joyce onze kopspecialist mee naar voren. Maar dit bleek niet nodig, want Dimitra draaide hem er in 1 keer in, 3-4. Zat de 4-4 er nog aan te komen, helaas niet want ON trapte af en toen floot de goed leidende scheidsrechter Smit af. Helaas bleven de punten niet in Meppel, maar gingen deze keer mee naar Groningen. Volgende week moeten wij naar Groningen (The Knickerbockers 2), dan daar maar proberen weer 3 punten te pakken.