Donderdagavond speelde MSC haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Tegenstander was sc Heerenveen ( eredivisie ).Beide ploegen waren nog niet compleet. Wel waren de nieuwlingen Ramona Jepma , Lisanne de Weert , Karin Bouwman en Annet Bolk te zien en lieten een goede indruk achter.Toch was het een nuttige oefenwedstrijd voor beide ploegen. Heerenveen dicteerde vanaf het begin de wedstrijd en zette enkele goede aanvallen op, maar echte kansen bleven beperkt. MSC stond er verdedigend goed op vandaag. Voetballend was het erg onrustig aan de kant van MSC en leden dan veel balverlies in de opbouw. Heerenveen wist voor rust toch twee keer te scoren door twee doelpunten van Wendy Mulder. Na rust kwam Heerenveen al vrij snel op 0 – 3 door een doelpunt van Tiny Hoekstra. Toch kwam MSC na rust beter aan voetballen toe en kregen enkele kleine mogelijkheden. Toch was het Heerenveen die bepaalde wat er op het veld gebeurde. Heerenveen komt op het eind van de wedstrijd nog op 0 – 4 door een doelpunt van Sishut Hau.

MSC speelt zaterdag 11 augustus de tweede oefenwedstrijd en dan uit bij VVOG te Harderwijk, aanvang 12.00 uur.