MSC D1 was vol goede moed naar Zuidwolde afgereisd. Immers, eind augustus werd de bekerwedstrijd nog met 4-0 overduidelijk in eigen voordeel beslist. Ook was goed getraind die week en op vrijdagavond keken de mannen de wedstrijd tegen Olde Veste D1 op beeld terug. Dat laatste was niet alleen erg leerzaam, maar soms ook wel wat confronterend. Achteraf op beeld bekeken zag het voetbal er toch iets minder goed uit dan wanneer met alle spanning van dien langs de lijn. De wedstrijd tegen Olde Veste D1 bleek achteraf niet alleen met erg veel beleving en inzet te zijn gespeeld, maar (mede daardoor?) toch ook wel erg rommelig en slordig te zijn geweest. Gelukkig werden de vrijdag geconstateerde verbeterpunten direct opgepakt en zag het spel er tegen JVZ al een stuk verzorgder uit.

JVZ D1 heeft een duidelijk lengtevoordeel op MSC D1 en zette dat zaterdag volledig in. De jongens en meiden uit Zuidwolde speelden erg fysiek en kregen van de arbitrage veel ruimte om dit te doen. Toch wisten ze zelf nauwelijks kansen uit te spelen en was MSC D1 de bovenliggende partij. In de 26e minuut leidde het continue druk zetten door MSC D1 tot een slordige terugspeelbal bij JVZ. Jeen, vandaag weer in de spits, profiteerde hier goed van en schoot met links de 0-1 binnen. Jammer genoeg bleef MSC D1 iets te lang in de feestroes hangen. De linkerflank en de doelman lieten zich direct vanaf de aftrap collectief verrassen door JVZ , waardoor het binnen en minuut weer 1-1 stond. Uit de overige 5 grote mogelijkheden en de twee corners die voor rust te noteren vielen wist MSC niet meer te scoren en omdat JVZ verder niet gevaarlijk kon worden, gingen beide teams met een 1-1 ruststand aan de ranja.

Na rust was het speelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. Misschien was het overwicht van MSC D1 nog wel iets groter. Weer werd er niets weggegeven en kon er een aantal goede kansen worden geturfd. Meer rust en scherpte bij het uitspelen van de kansen blijft toch echt een noodzaak voor MSC D1. Ondanks de geringe efficiency bij MSC D1 werd het halverwege de tweede helft toch 1-2 voor MSC D1. Hidde ronde een goede assist van Jeen knap in de verre hoek af. Kort daarna loste Mads een goed schot op het JVZ-doel, maar de keeper tikte de bal heel goed uit de rechter benedenhoek en voorkwam zo de genadeklap.

IMG_7795Het gebrek aan scherpte bij MSC D1 manifesteert zich ook vaak bij corners. Bijna nooit is een MSC D1 speler als eerste bij de afvallende ballen uit de vaak goed genomen corners. Sterker nog, met enige regelmaat is een MSC-corner de opmaat voor een gevaarlijk tegenaanval. Zo ook in de 50e minuut van de wedstrijd tegen JVZ D1. De afvallende bal is ook nu weer voor een JVZ speler, die de bal naar voren trapt. Mads en Jason laten zich aftroeven door de sterke spits van JVZ en ook Stue kan geen redding meer brengen, met de 2-2 als gevolg. In het verdere verloop van de wedstrijd dringt MSC D1 volop aan, maar weet het niet meer te scoren. Ook al niet omdat de scheidsrechter weigert te fluiten voor een penalty na harde overtreding in het strafschopgebied van JVZ op Jason.

De wedstrijd eindigt dus in een 2-2 gelijke stand. Dit keer was het puntverlies niet zo zeer onverdiend, maar vooral totaal onnodig. Maar niet getreurd, we hebben immers weer wat geleerd. We gaan ons uiterste best doen om het komende zaterdag weer een beetje beter te doen, individueel en als team. MSC D1 speelt dan om 11.30 uur thuis tegen De Weide D1. Eens kijken of de mannen met een goed gevoel aan hun welverdiende Herfstvakantie kunnen beginnen.