Voor de mannen van MSC E1 betekent dat echter niet dat ze zo’n wedstrijd lichtvaardig oppakken. Niets daarvan, er wordt gewoon keihard getraind. Winnen is misschien geen realistische doelstelling, maar beter spelen dan de vorige keer is dat wel. Met die instelling gingen de mannen van Arjan en Michiel dan ook het veld in.

Winnen lukte ook dit keer niet. Na anderhalve minuut lag de bal al achter Stue. Even niet opletten op het middenveld en niet met je man meelopen is tegen dit goede team al voldoende om een tegengoal te incasseren. Gelukkig pakte MSC E1 de draad daarna wel goed op. Er werd korter gedekt en de verdedigers Tim, Mads en Peter liepen de longen uit hun lijf. Keeper Stue was ook goed bij de les, middenvelders Jason en Jeen zaten korter op hun man en voorwaartsen Jurjen, Kai en Hidde zetten ook vroeg druk. Desondanks bleef PEC Zwolle E1 duidelijk de bovenliggende partij, maar zo gemakkelijk als in de eerste minuten ging het niet meer.

Jammer genoeg kwam MSC E1 tegen de sterke Zwollenaren zelf weinig of niet aan voetballen toe. Meppels balbezit was altijd maar van korte duur en MSC E1 stond dus onder permanente druk. Voor rust leidde dit tot nog twee goals. Eén prachtig uitgespeelde goal, maar jammer genoeg vlak voor rust ook weer één door onoplettendheid en slap spel van MSC-zijde. 3-0 bij rust voor PEC Zwolle E1 dus. Dik verdiend, maar wel met twee onnodige tegengoals.

Ik de eerste tien minuten na rust slaagde MSC E1 – met inmiddels Nick in de gelederen – er in stand te houden. Daarna werd het toch 4-0 en leek de spirit langzaam uit de mannen weg te vloeien. Het druk zetten en kort verdedigen ging bij de meeste MSC-ers niet meer en als snel werd het 5-0. Een prima pass van Peter op Kai zorgde echter voor een opleving bij MSC. Kai pakte de bal heel goed op en wist de 5-1 te scoren. Dit was het signaal voor MSC E1 om toch weer gas bij te geven. Iedereen gaf weer 100%. Met als resultaat dat het bij 5-1 winst voor PEC Zwolle E1 bleef.

MSC E1 speelde duidelijk beter dan de eerste wedstrijd tegen PEC, dus de vooraf gestelde doelstelling werd behaald. De mannen van Arjan en Michiel blijven stappen zetten. En na de winterstop – wanneer we vast weer twee keer tegen de Zwollenaren mogen spelen – gaan we het gewoon weer een stukje beter doen.

Maar eerst gaat MSC E1 de komende week proberen de tweede plek in de 9×9 E1-Hoofdklasse veilig te stellen. Woensdagavond komt Berkun E1 op bezoek voor het spelen van een inhaalwedstrijd. Om 18.30 uur speelt MSC E1 dan op het hoofdveld een lichtwedstrijd tegen het technisch vaardige Berkum E1. Winst tegen Berkum zou betekenen dat MSC E1 met een voorsprong van drie punten op concurrenten CSV’28 E1 en SVI E1 de laatste competitieronde ingaat.

Wij spelen in de laatste ronde tegen het laag geklasseerde WHC E1 (dat deze zaterdag met een 9-1 overwinning op Berkum flink wist te verrassen!) , SVI tegen PEC Zwolle en CSV’28 tegen het eveneens laag geklasseerde Robur et Velocitas. Kortom, een tweede plek achter PEC Zwolle E1 is een reële mogelijkheid, maar omdat beide concurrenten een beter doelsaldo kennen is een vierde plek net zo realistisch. Hoe het ook zij, MSC E1 gaat deze week weer knallen. We zien wel waar we eindigen. En of dit nu tweede, derde of vierde is, MSC E1 heeft deze eerste seizoenshelft weer laten zien wat het waard is.