Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-1 in het voordeel van MSC A1. Eigenlijk is de overwinning nooit echt in gevaar geweest. Na de 3-0 tegen Emmen A1 wederom een puike prestatie van het team van trainer Marco de Grip.

Nagenieten? De foto’s van Kees Veelo zeggen genoeg.

Verslag:
Staphorst A1 was vanmiddag de tegenstander van MSC A1 en deze tegenstander is op papier en terugkijkend naar de  wedstrijduitslag van de eerste seizoenshelft een lastige tegenstander voor MSC.
Na de wedstrijdbespreking konden de winnaars van de appelkruimeltaart-competitie (deze competitie is een vast onderdeel geworden op de woensdagdagavond-training en in het leven geroepen door de jongens) zich in eerste instantie nog voor de wedstrijd aan nog heerlijk uitleven in de meegenomen appelkruimeltaart met slagroom. (de verliezers staan met frisse tegenzin garant voor de taart)
Uiteraard zit in deze taart veel glucose en andere suikers zodat het leveren van extra inspanningen ook mogelijk is.
Nadat de jongens van MSC A1 afgelopen dinsdagavond al definitief de overwinning binnenhaalde tegen de koploper Emmen A1 (3-0) was het vanmiddag ook duidelijk in het veld te zien dat de spelers overtuigd zijn van eigen kunnen en dat het gezamenlijke geloof aanwezig is om een beter resultaat te behalen dan de eerste wedstrijd tegen Staphorst.
 In het begin van de wedstrijd kon je aan de spelers van beide ploegen duidelijk merken dat er veel spanning op de benen stond en van beide kanten werden er ook al speldenprikken uitgedeeld voor beide doelen die nog geen doelpunten opleverden . Na een half uurtje spelen was het MSC A1 dat na goed combinatiespel ( Aanaa, Ramon en Roy) Rene in stelling bracht en deze haalde verwoestend uit 1-0. Na dit doelpunt kwam er onrust in het team van Staphorst en het was MSC. die in de 40e minuut hier dankbaar gebruik van maakte door het tweede doelpunt van de wedstrijd te maken .
Ook dit doelpunt werd zeer vakkundig gemaakt en dit keer was de doelpuntenmaker Ruben.

Ook in de tweede helft bleef  MSC gedisciplineerd voetballen en hield men zich aan de vooraf afgesproken taken .Omdat Staphorst moest komen en om nog iets te forceren kreeg MSC meer ruimte en hierdoor meer mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het was uiteindelijk Merlijn die van zeker 25 meter doel trof door de bal in de kruising te jagen 3-0.
In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Staphorst ook nog enkele goede mogelijkheden maar gelukkig voor MSC vonden zij vandaag het net net niet of het was de keeper van M.S.C. Henk Ruben die hinderlijk in de weg stond of lag.
In de 88e minuut maakte Staphorst nog wel een schitterend doelpunt door een van de talenten uit het B1-team.

Met deze uitslag heeft MSC zich veilig gevoetbald en zal het ook in het komende voetbalseizoen in de hoofdklasse uitkomen. Klasse Jongens !!!!

De verwoestende uithaal van Rene Koezen: 1-0