Door de 2-0 overwinning op maandag 10 mei thuis tegen DESZ (Zwartsluis) heeft M.S.C.-Datell B1 het kampioenschap binnengehaald. Bovendien promoveert het B1-team nu naar de eerste klasse. Een fantastische prestatie!
Die maandagavond begon alles een beetje rommelig. De wedstrijd begon een kwartier later doordat de tegenstander de shirts was vergeten. En ook de wedstrijd zelf begon rommelig. De spelers waren zich er terdege van bewust dat bij winst het kampioenschap binnen was. Ze leken daardoor een beetje nerveus. Onder het toeziend oog van veel publiek lieten ze het hier niet bij zitten en bleven ze er volop tegenaan gaan.
Van echt goed voetbal kon deze wedstrijd niet gesproken worden. Het waren vooral de lange halen van achteruit waar de kansen uit voort kwamen. Dit kon ook bijna niet anders, aangezien het team uit Zwartsluis een sterke verdedigingsmuur opgebouwd had. Deze muur zorgde ervoor dat M.S.C. het met mooi opgezette aanvallen wel kon vergeten. Toch bleven de Meppeler junioren constant druk zetten, wat uiteindelijk resulteerde in een aantal opgelegde kansen, die echter niet kon worden omgezet in goals.
Toen DESZ merkte dat M.S.C. niet tot scoren kon overgaan, werd dit team steeds brutaler en ging het steeds meer op de counter speelde. Zo vlak voor rust waren er dan ook enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Marc.
Na de rust ging het spel eigenlijk op exact dezelfde voet verder. Veel kansen, geen doelpunten. M.S.C.-Datell B1 speelde dit keer met enkele gastspelers uit B2 en C1. Het was dan ook één van deze gastspelers die de 1-0 maakte. Uit een schitterende solo-actie maakte Michel Wester (uit B2) de eerste goal. M.S.C. wilde vervolgens deze voorsprong niet meer uit handen geven en liefst uitbreiden en bleef daardoor druk zetten. Het was invaller (en C1-speler) Frank Kuurman die de 2-0 maakte vanuit een scrimmage in het doelgebied.
Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter barstte het feest los. Door de vele toeschouwers die waren op komen dagen kon het kampioenschap en, nog belangrijker, de promotie groots gevierd worden. Uit handen van jeugdvoorzitter Tinus Nijstad en Technisch Jeugdcoördinator (categorie A/B/C) Marius van Dijk kregen de spelers en begeleiding bloemen en een medaille overhandigd. Het feest duurde nog tot in de late uurtjes. En dan te bedenken dat het team nog een wedstrijd dient te spelen, aanstaande woensdag 12 mei in en tegen Tollebeek.
B1-trainer Jan Padding kon weinig anders dan zeer tevreden zijn: “DESZ had weinig in zijn mars. Wij wisten het team vanaf de eerste minuut meteen vast te zetten. Het eerste half uur had de ploeg uit Zwartsluis helemaal niks in te brengen en kregen wij vier kansen waaruit wij gewoon vier goals hadden moeten maken. De laatste tien minuten van de eerste helft kregen we het zowaar nog moeilijk ook en met een beetje pech zouden we nog op een 0-1 achterstand komen. In de rust heb ik mijn spelers eens even flink toegesproken en hen meegedeeld dat iedereen absoluut geconcentreerd diende te blijven. Dit hebben ze goed opgepakt, vond ik. Het werd zelfs beloond met de 1-0, al snel gevolgd door de 2-0.” Ook over het vertoonde spel was Jan positief: “Ik vond het combinatiespel goed verzorgd en terugkijkend op de wedstrijd hebben we gewoon, op 10 minuten na dan, de wedstrijd volledig gedomineerd.”
Hoe kijkt Jan terug op het afgelopen seizoen? “Ik geef eerlijk toe dat ik aan het begin van het jaar mijn twijfels had bij de groep. Ik wist eigenlijk niet zo goed wie ik voor me had en wat ik van hen kon verwachten. Toch zijn de meesten me behoorlijk meegevallen en hebben een paar zich kwalitatief uitermate positief ontwikkeld. Wat eigenlijk voor alle spelers geldt, is dat ze in de loop van het jaar feller en gretiger zijn geworden, wat ik gewoon uitermate belangrijk vind.” Jan wilde overigens ook nog een aantal personen bedanken: “Mijn dank gaat echt uit naar de spelers uit B2 en C1 die vandaag meespeelden. Het waren zelfs twee van die gastspelers (Michel en Frank) die de beide goals maakten. Daarom vind ik dat een bedankje hier wel op zijn plaats is.”
M.S.C.-Datell is enorm trots op het B1-team, dat promoveert naar de eerste klasse en feliciteert de volgende personen dan ook van harte met dit uitstekende resultaat: trainer Jan Padding, leiders Ad Wals en Arie Blokland en de spelers: Bas, Carlos, Cees, Danny, Dominique, Haashim, Kevin, Marc, Martijn, Paul, Richard, Ron en Mohamed. M.S.C.-Datell wenst het B1-team zeer veel succes volgend seizoen in de eerste klasse. Dan zal het team overigens getraind worden door Gino Veelo en Cor Dunnink.