Het is al vaak genoeg gezegd, maar door het ontbreken van voetbalmogelijkheden bij huis (straatvoetbal) en door de interesse voor de digitale media van de kids, komt het belangrijke extra oefenen vaak in het gedrang. Met te weinig techniek in huis zie je dat de kids verderop in de jeugd de handelingssnelheid missen om voor een prestatieteam in aanmerking te komen. Hoewel het niet de bedoeling is bij MSC om kids op te leiden voor een prestatieteam, willen we ze wel de kans geven om later prestatiegericht op niveau te kunnen voetballen. Ook de ouders/verzorgers verschillen over het doel van het trainen en spelen bij MSC vanzelfsprekend van mening, maar in de strategie van MSC op deze website staat toch heel duidelijk, dat alle teams de intentie hebben om elke wedstrijd te willen winnen.

Elk seizoen opnieuw proberen we bij de pupillen de beste techniektrainers binnen en buiten MSC voor de teams te interesseren. Ook vragen we technisch goede junioren om hun steentje aan het onderricht bij te dragen. Er is geen leeftijdsfase, niet eerder en zeker niet later, waarop voetballertjes zo gevoelig zijn voor het aanleren van technieken als juist in de pupillenfase. Het is niet voor niks dat de KNVB de komende jaren de pupillencompetitie helemaal op de kop gaat zetten (zie KNVB flyer 9 op internet en klik op HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL).

Om de techniek nog meer te benadrukken zullen er elke training ook spelers van Zondag1,  Zaterdag1 en A1 aanwezig zijn. Zij immers zijn er in geslaagd bij MSC voor deze prestatieteams te mogen uitkomen. Ook de trainers van deze teams zullen afwisselend acte de présence geven.

Op 14 oktober kregen alle aangemelde pupillen een inloopshirt uitgereikt met opdruk – het logo van MSC + Voetbal Academie – dat ze elke Voetbal Academie training gaan dragen en zelf mogen houden.

Op 28 oktober is de volgende training van de MSC Voetbal Academie.