De stadsderby tussen Alcides en MSC-Antaris kende geen winnaar. Voor 1800 toeschouwers bleef het 1-1. En met die uitslag konden beide ploegen wel leven. De tweede helft stond aan weerskanten in het teken van de angst. Het publiek werd daarin de grote verliezer, want het spel viel zwaar tegen. Voor MSC scoorde Joreily Chirino. Voor Alcides was dat Bas Bloemen.
De openingsfase was voor MSC, dat tegen een op dat moment zwak verdedigend Alcides verdiend op voorsprong kwam. Dit in de 10e minuut door Chirino die op aangeven van Stephan Besuyen doelman Danny van de Vegt versloeg. Vlak daarvoor liet Gert Nieboer nog een open kans onbenut.
Geleidelijk aan herstelde Alcides zich en kwam in de 18e minuut langszij. Na een mooie combinatie met Stefano Assenberg was het Bas Bloemen die fraai 1-1 liet aantekenen. Daarna waren er kansen over en weer maar bleef het 1-1. In de tweede helft werd er van weerskanten slecht gevoetbald.
De kansen waren op de vingers van een hand te tellen. Dat het bij 1-1 bleef was ook wel terecht. Het duel verdiende geen winnaar. Beide trainers Berry Zandink van Alcides en collega Jans Deenen konden zich in de 1-1 wel vinden.
‘Na een zwakke start herstelden wij ons goed‘, vond Alcides-trainer Zandink. Ín de tweede helft toen het lang 1-1 bleef heb ik geen risico‘s meer genomen. Ook MSC-trainer Jans Deenen vond de 1-1 terecht. ‘In het begin vergaten wij bij 0-1 door te drukken, daarna herstelde Alcides zich goed. Na de pauze regeerde toch de angst aan weerskanten. Met dit punt ben ook ik wel tevreden‘.

Klik hier om door NieuwsTV gemaakte beelden van de wedstrijd te bekijken.