Als je als 6- jarige voor een publiek van ongeveer 60 man mag spelen is dat natuurlijk heel spannend, als je dan ook een goede wedstrijd speelt en het publiek op scherp krijgt is dat prachtig!
Ondanks het verlies van zaterdag van F6 tegen de meisjes van Steenwijkerwold (6-10 jaar) hebben onze boys voor een flinke portie tegenstand gezorgd. Tot aan de rust was het erg gelijkopgaand en wisten de ploegen om en om te scoren. F6 speelde geconcentreerd en goed op de bal, veel beter dan vorige week toen met 8-0 verloren werd. Er werd duidelijk beter vastgehouden aan posities, met name toonde de aanval (Stefan, Sven en Youssef) een aantal mooie counters en combinaties en waren er in de verdediging (Tom, Daan en Jordi) een aantal mooie reddende acties, het middenveld (Thomas en Alexander) stond goed! Rust 3-2 voor Steenwijkerwold, doelpunten van Stefan en Youssef.Omdat de tegenstander 3 wissels meer had en fysiek hier en daar nogal wat sterker was brak met name onze conditie ons op in de tweede helft. Meteen na rust liepen ze al uit, maar Youssef bracht de spanning terug in de wedstrijd, 4-3. Ondanks de aanmoedigingen van de fanatieke meppeler aanhang lukte het net niet om gelijk te komen en scoorde de tegenstander met een “lucky” lob over keeper Jordi de 5-3. Ook de aanhang van de meisjes werd steeds fanatieker en dit leidde tot nog een doelpunt voor Steenwijkerwold (6-3), die na afloop van de wedstrijd bloemen, friet met kroket en een rondrit op de boerenkar door het dorp kregen omdat ze kampioen waren geworden.
Het was een leuke en spannende wedstrijd om te zien, onze boys hebben zich weer herpakt en het belooft steeds meer voor de toekomst. Ze hebben stuk voor stuk keihard gewerkt in deze wedstrijd! Met Dries en Patrick er volgende week weer bij in de zaal zal het zeker nog beter gaan. Tycho is nog steeds ziek, via deze weg van harte beterschap Tycho van de hele ploeg!