In de afgelopen zes weken is er keihard gewerkt, zeg maar gebuffeld. Eerst is de kantine ‘gestript’ om daarna volledig onder handen te worden genomen. Er is ontzettend veel gebeurd. Zoals bij elke verbouwing moest het eerst minder worden voordat het beter wordt. Zo is het nu ook geweest.
De bar zoals we die jaren gekend hebben is in zijn geheel verdwenen/weggeslagen. Daarvoor in de plaats is een prachtige, sfeervolle halfronde bar gekomen. De plafondplaten zijn vernieuwd en ook de elektriciteit volledig vervangen. De gehele ruimte wordt omzoomd door prachtige lambrisering, de muren hebben een andere kleur gekregen en de contouren van de ramen die begin februari geplaatst worden zijn ook al zichtbaar. De keuken is vergroot en weggebouwd achter een nieuwe muur. Het verkooploket is vergroot en er zijn drie balken aangebracht. Ook is er intern een enorm grote koeling aangebracht.
Het bier is weer aangesloten, er zijn nieuwe koelingen geplaatst en er is al een begin gemaakt met het plaatsen van nieuwe verlichting. De komende weken wordt er aan de details gewerkt. De barkast wordt op zijn plaats gebracht, de nieuwe geluidsapparatuur wordt geplaatst, de nieuwe entree wordt afgemaakt en als laatste wordt in de gehele ruimte een nieuwe vloer gelegd en het nieuwe meubilair zal spoedig arriveren. U ziet het. Er is nog werk voldoende, maar wij weten zeker dat menigeen zich straks de ogen uit het hoofd kijkt welk een gedaanteverwisseling de oude katine heeft ondergaan. Eén ding is echter nu al wel zeker. Over enkele weken heeft MSC geen kantine meer. Het heeft dan de beschikking over een CLUBHUIS: DE HUUSKAMER VAN EZINGE !
 
De metamorfose van het clubhuis kan gerealiseerd worden door de giften die OPA (Oud Papier Actie 25.000 euro), Supportersvereniging MSC (7.500 euro) hebben gedaan tijdens de jubileumreceptie. Daarnaast heeft OPA nog flink in de buidel getast voor onder meer een nieuwe koelcel.
 
De verbouw had echter nooit plaats kunnen vinden wanneer er zich niet zoveel vrijwilligers hadden ingezet (en nu nog steeds). Zij zijn het die de verbouwing mogelijk maken. Even een klein rekensommetje:
 
Zes weken werken met gemiddeld zes vrijwiligers per dag gedurende zes uur per dag.
 
– 6 vrijwilligers x 5 dagen per week = 30 vrijwilligers per week
 
dus
 
– deze 30 vrijwilligers werken gemiddeld 6 uur per dag = 180 uur per week
 
dus
 
180 uur per week x 6 weken = 1080 vrijwilligersuren in zes weken
 
DUS MET EEN GEMIDDELD UURLOON VAN 35 EURO HEBBEN DE VRIJWILLIGERS ‘ NU AL VERDIEND
 
1080 uren x 35 euro = 37800 euro
 
 
U ZIET HET: MSC HEEFT MET HAAR VRIJWILLIGERS GOUD IN HANDEN. EN DAN HEBBEN WE HET ALLEEN NOG MAAR OVER DE VERBOUWING EN LATEN WE AL HET WERK DAT ANDERE VRIJWILLIGERS NOG VERRICHTEN VOOR DE VERENIGING BUITEN BESCHOUWING ! FANTASTISCH EN ONBETAALBAAR !