Het was prachtig weer op sportpark Ezinge, en gesteund als altijd door onze trouwe supporters begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.
ONT begon goed aan de wedstrijd. Voor MSC was het nog even zoeken maar al na 5 minuten kregen we meer grip op de wedstrijd. Er werd goed naar de combinaties gezocht en na 10 minuten resulteerde dit al in de 1-0. Veerle domineerde weer zoals altijd op het middenveld en gaf een prachtig balletje op Rachel. En u weet het, als Rachel voorin haar kunsten mag vertonen dan kunt u er eens lekker voor zitten. Ze nam de bal perfect aan en passeerde de keeper. Een lekker begin noemen wij dat. We bleven goed druk zetten en ons positiespel mocht er ook zijn deze dag! Na 25 minuten liet Veerle weer een mooi trucje zien. Wij vragen ons altijd af hoe ze het precies doet, maar ze is zo snel dat zelfs wij het niet begrijpen. Ze dolde uiteraard haar tegenstander en schiet vanaf 20 meter hard in de linker bovenhoek. 2-0. Iedereen is vrolijk en we gaan lekker door. Na een half uur spelen komt Speedy Gonzales, oftewel Michelle, ook los. Ze geeft veel tegenstanders het nakijken na prachtige acties en schiet de 3-0 tegen de touwen.

Hierna verslappen we iets waardoor ONT een levensgrote kans krijgt. Gelukkig was Grietje nog niet in slaap gevallen want ze pakt deze bal echt fantastisch. Ze moet zich tot het uiterste strekken maar ze kan de bal nog net uit het doel tikken. Net voor rust krijgt MSC nog een corner. Michelle legt de bal panklaar voor Nanne en zij kopt de bal netjes in de verre hoek. 4-0 ! In de rust geeft trainer Arjan Zomerdijk aan dat hij tevreden is over het spel. Na de rust is het tempo wel een beetje uit het spel. MSC domineert nog wel maar het spel is niet bijzonder aantrekkelijk om naar te kijken. Het publiek snakt weer naar een juich momentje. ;) Na ongeveer 20 minuten spelen is er weer een corner verdient door MSC. Nanne gaat weer mee naar voren en Veerle weet haar keurig te bedienen. Eigenlijk raakt Nanne de bal helemaal niet lekker, maar vanuit de lucht schiet ze ineens op doel. De bal wordt door alles en iedereen gemist en rolt zo het hoekje in. 5-0.

De laatste man die 2x scoort in een wedstrijd. Dat hebben we nog niet vaak meegemaakt :P Veerle scoort hierna ook haar 2e van de wedstrijd. Heel beheerst schiet zij de 6-0 binnen. Het was weer een mooie dag op Ezinge.

Ook was er minder leuk nieuws te melden deze dag. Trainer Arjan Zomerdijk heeft namelijk aangegeven dat hij ons gaat verlaten aan het eind van het seizoen. Hij kiest voor een nieuwe uitdaging en neemt volgend seizoen Vrouwen 1 van d’Olde Veste uit Steenwijk onder zijn hoede. Wij vinden dit bijzonder jammer want Arjan en de Vrouwenafdeling van MSC is een hele goede combinatie gebleken dit seizoen. We gaan hem dan ook ontzettend missen en hopen dat ‘d Olde Veste net zoveel plezier aan hem gaan beleven als dat wij dat hebben gedaan en nog steeds doen! We hebben met elkaar afgesproken dat we er als team alles aan gaan doen om de dubbel te pakken dit jaar. Oftewel: #SKEG Stoer Kiek’n en Goan! Het zou de perfecte afsluiter zijn voor een nu al geslaagd seizoen.

A.s zaterdag 5 april zijn wij weer te bewonderen op de velden in Friesland. Om 14.00 u trappen we af tegen vv Aengwirden en gaan we weer ons best doen om de ongeslagen reeks voort te zetten.