Nadat we op tijd uit Meppel vertrokken waren en via een toeristische route in Delfstrahuizen aan kwamen bleek dat we toch in Oosterzee moesten spelen. Dat dorpje lag 5 km verderop. Eenmaal daar aangekomen en gevolgd door een goede warming-up van de dames kon de wedstrijd beginnen. De dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd, er werd goed gecombineerd en gecoacht. Delfstrahuizen had weinig in te brengen en moest zich vooral beperken tot verdedigen. Bij de weinige aanvallen die Delfstrahuizen op dat moment probeerde, zat de verdediging er telkens prima tussen. Keepster Grietje ten Hoor had dan ook in de 1e helft weinig te doen. MSC was continu in de aanval en op basis van kansen in de 1e helft mocht de tegenstander niet klagen. Elke keer kon Shanna van Oosten of Bianca Denekamp gevonden worden op de zijkanten, helaas waren de voorzetten te scherp voor de spitsen of kon de keepster de bal houden. Een prima spelende Dimitra in de spits gaf ook Shanna van Oosten een paar keer de kans op de 0-1 maar elke keer had de keepster de bal. Na ongeveer 25 min. spelen komt MSC verdient op 0-1 Dimitra wordt aangespeeld en kan zich zelf vrij spelen en oplopen richting doel, van ongeveer 20 meter haalt zij uit en de bal verdwijnt hoog achter de keepster in het doel. Op dat moment dik verdient. MSC krijgt kansen om de score verder uit te bouwen. Helaas lukt dit niet. In de 35e  min. krijgt een speelster van Delfstrahuizen de bal op het middenveld zij speelt de bal diep en de bal glipt door de verdediging heen. De bal komt bij de spits die alleen op keepster Grietje ten Hoor kan aflopen, deze buitenkans wordt prima benut door de spits, gevolg 1-1 wat op dat moment onverdiend is. Veel meer gebeurt er niet meer in de 1e helft.
In de 2e helft een wissel bij MSC Vera Sieltjes gaat eruit voor Laura Katoele. Direct na rust is het raak voor Delfstrahuizen niet fel genoeg gereageerd achterin biedt de links buiten de kans om door te lopen zij schiet in de verre hoek keurig raak. Niet veel later valt ook de 3-1 uit een voorzet. Vanaf de rechterkant wordt de bal voorgegeven en blijft de bal wat hangen. Deze wordt onder keepster Grietje doorgeschoten. MSC gaat daarna op zoek naar de 3-2 maar een doelpunt blijft uit. De kansen zijn er wel maar worden niet benut. Het meest frustrerende moment is misschien wel een actie die begint uit een corner, de bal wordt prima genomen door Dimitra en beland op de paal. In de rebound gaat de bal op de andere paal. Het geluk zit op dat moment ook niet mee. In de tegenaanval die volgt wordt dan ook gelijk de 4-1 gemaakt, wat wel een geweldig doelpunt is van hun rechtsbuiten. Elize verliest het duel om de bal, keepster Grietje staat wat uit positie en de rechtsbuiten krult de bal in de verre bovenhoek. Op dat moment is de wedstrijd gespeeld, MSC probeert het wel maar eigenlijk lukt niets meer. Als het dan ook nog 5-1 wordt is het helemaal over. Een verre uittrap van de keepster stuitert over iedereen heen en de spits kan ongehinderd raak schieten. Als je alleen de uitslag zou horen zou je denken dat Delfstrahuizen een makkelijke middag had, dit was echter niet zo MSC speelde in de 1e helft bij vlagen zeer goed voetbal maar kon de kansen niet benutten. Een feller Delfstrahuizen in de 2e helft en effectiever omgaan met haar kansen (7 kansen en 5 doelpunten) leed tot deze ruime nederlaag. Bianca Denekamp werd in de 65e min. gewisseld voor Myrthe Lugtmeier ook kwam Vera Sieltjes er in de 80e min. nog in voor Irene Rodemond die niet meer verder kon. Volgende week om 12.30u. mogen de dames thuis proberen de 3 punten in Meppel te houden tegen “Olde Veste”. Hier mogen de dames weer vol aan de bak, Olde Veste won thuis van Rouveen met maar liefst 11-0 en zijn gestegen naar een 2e plaats. De dames zijn dus gewaarschuwd.