De opdracht voor de spelers was duidelijk: dit keer gelijk vanaf het begin werken en niet zoals tegen Tonego, pas in de 2e helft.

Ondanks de koude wind en het vroege tijdstip hadden de jongens het toch goed in de oren geknoopt want gelijk vanaf het begin nam MSC het initiatief. Dit resulteerde al in de 5e minuut in de voorsprong voor MSC. Maarten Rietman schoot na een mooie actie de bal hard in het doel, 0-1. MSC drukte daarna eerst nog door maar Creil was inmiddels ook wakker geschud. Het spel golfde heen en weer maar voor de doelen gebeurde weinig. Totdat vlak voor het rustsignaal een speler van Creil ineens volledig vrij stond en zo de gelijkmaker kon scoren. Aangeslagen liepen de spelers richting de trainer welke ook niet echt tevreden was….

Er werd slecht gespeeld, ballen werden niet aangenomen maar gewoon weggeknald waardoor MSC niet aan voetballen toekwam. Ook ontbrak de rust in het spel waardoor er een zeer chaotische wedstrijd ontstond. Deze lijn werd helaas in de 2e helft doorgezet. Creil werd steeds gevaarlijker en MSC kwam er soms met grote moeite uit. Toch was het MSC dat scoorde. Uit een rommelige situatie was het Sven van Kampen die de1-2 maakte !

Creil wilde toch minimaal een punt en zette nog maar eens aan. Ondanks enkele hachelijke momenten wisten zij echter niet meer te scoren waardoor MSC de 5e overwinning kon noteren. Ditmaal dus niet met goed spel maar vooral door het harde werken. De jongens kregen dan ook terecht complimenten van de trainer voor de strijdlust waardoor de zege werd binnengehaald.

Komende woensdag staat de topper tegen (en in) Staphorst op het programma. Om voor het kampioenschap te gaan zal er gewonnen moeten worden van deze “oude” rivaal. Aan de inzet zal het niet liggen…