Martijn kreeg een jaar geleden te horen dat hij lijdt aan ALS; een progressieve spierziekte met fatale afloop. Samen met vrienden en bekenden zamelt Doldersum nu geld in voor onderzoek naar de slopende ziekte waar nog zo weinig over bekend is.  Op 30 mei gaat Doldersum samen met Dennis Kruise uit Nieuw Weerdinige per tandem de Mont Ventoux beklimmen. Ook Kruise is oud-amateurvoetballer. Hij kreeg in 2012 een hartaanval en dat zorgde ervoor dat de mannen weer opnieuw in contact met elkaar kwamen.

Op de school van de dochter van Doldersum werden al paaseitjes verkocht voor het goede doel. Het leverde 1750 euro op. Ook z’n vrouw en andere dochters zetten zich in; zij lopen op 13 april, samen met 30 andere lopers, de Cascaderun in Hoogeveen in de strijd tegen ALS.
0Op 3 mei geeft Jannes samen met een musicalgroep een benefietconert in theater de Tamboer in Hoogeveen en op 21 juni is de grote apotheose. Dan wordt bij WKE in Emmen een groot voetbaltoernooi georganiseerd.

Op het veld stond Doldersum bekend als de Man van Staal. Hij speelde voor Hoogeveen, Zuidwolde, Hollandscheveld, en werd als aanvoerder van WKE uit Emmen landskampieon bij de amateurs. Vorig jaar mei sloot hij zijn carriere af bij MSC in Meppel.