Met negentien punten uit veertien wedstrijden is er nog van alles mogelijk voor MSC in de hoofdklasse C. Er zijn inmiddels meerdere ploegen met zeventien gespeelde potjes. Voor dagdromen is nog nooit een ploeg gesanctioneerd, dus met een beetje bravoure kan MSC zich na een aantal inhaalduels ook zomaar terugvinden in de subtop, lees plek vier. En dat punten sprokkelen moet dan onder meer gebeuren tegen de concurrenten De Bataven (zondag), RKHVV (begin maart) en Rohda Raalte (tweede paasdag).

Daar zag het zondag in eerste instantie overigens niet naar uit. Quick’20 staat niet alleen bekend om de hoge klassering, maar veelal ook om haar technische kunsten, behendige spelers en ervaring met het spelen op een dramatisch speelveld. Voorwaar geen slechte eigenschap om de soppende grasmat van MSC te betreden. Zoals te verwachten was het tussen de lijnen uiterst moeilijk bespeelbaar en de regen die af en toe viel, maakte het alleen nog maar drassiger. Veel voetballers hadden dan ook de grootste moeite om op de been te blijven.
Nadat Jos Fidom vooraf was gehuldigd vanwege zijn 200e duel voor MSC, concludeerde broertje Camiel na afloop dat het veld inderdaad lastig te bespelen was. ‘Daardoor werd vaak de lange bal gehanteerd. Maar ook de wind speelde vandaag een grote rol. Ik denk dat anders die corner van Björn er niet in gevlogen was’, stelde de jongste

Die doeltreffende hoekschop waarop Fidom doelde viel trouwens in de 89e minuut. Daarvoor was de wedstrijd onderhoudend, maar kon het geen moment prat gaan op het predicaat prima. Er ging te veel mis aan beide kanten. Uitzonderingen waren er ook. Zo was de 1-1 van MSC-aanvoerder Vincent Oosterkamp, na ruim een halfuur, van ongekende schoonheid. Zijn vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied belandde onderkant lat achter de doellijn en betekende ook de ruststand. Daarvoor was Quick’20 toch echt de betere ploeg. De Oldenzalers waren vooral gevaarlijk via de vleugels, waar MSC’er Lars Dunnik het als rechtsback behoorlijk moeilijk had en als linkspoot geregeld werd gedold.

In de tweede helft veranderde er eigenlijk niet zo veel. MSC had door de gelijkmaker weliswaar wat vleugels gekregen, maar door de harde wind wist de thuisploeg niet echt koers te houden. Helemaal niet toen na een uur spelen Reuven Nijmeijer van dichtbij de 1-2 liet aantekenen. Toch was iedereen die het winderige weer had getrotseerd ervan overtuigd dat dit niet de eindstand zou worden. Er gebeurde namelijk best het nodige en het spelbeeld golfde behoorlijk heen weer. Dat gold zeker voor Björn Bakker. De aanvaller – die onlangs zijn verblijf bij MSC verlengde, hoewel er de nodige belangstelling voor hem was – scoorde eerst met een kopbal de gelijkmaker, na een voorzet van Justin Benjamins. Vervolgens miste Bakker meerdere kansen achter elkaar en zette hij zich vlak voor tijd achter een corner. De wind kreeg vat op de bal bij de tweede paal, maar niet op Quick’20-goalie Taner Ser en viel binnen: 3-2. Bakkers dubbelslag was zodoende genoeg voor de winst, én voor vertrouwen voor het duel met De Bataven.

bron: www.meppelercourant.nl

foto’s: Leo de Harder

Invalid Displayed Gallery