1. Flevo Boys E1 5 15

2. Genemuiden SC E1 4 12

3. MSC E1 5 12

4. JVZ E1 4 10

Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de mannen van MSC. Om de aansluiting te behouden bij de koppositie mocht vandaag in ieder geval niet verloren worden. Het mooiste zou zijn als de drie punten allemaal in Meppel zouden blijven.

De jongens waren gespannen, sommigen hadden er slecht van geslapen en een enkeling had met veel moeite zijn ontbijt naar binnen gekregen.

Waarschijnlijk gold dat ook voor de tegenstander, want ook voor hen was dit een topper..

Om 11.15 uur werd bal aan het rollen gebracht door MSC. Voor deze wedstrijd waren de spelers in een volledig groen shirt gestoken om een goed verschil in kleur te maken met de tegenstander.

Aanvankelijk werd de bal voornamelijk op het middenveld rondgespeeld, verspeeld en weer heroverd.

Na enkele minuten was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Genemuiden. Een ongelukkige struikelpartij in de defensie van MSC geeft een “Genemuider” speler een onverwachte kans de score te openen. Gelukkig was de Meppeler sluitpost Jarne vandaag in vorm en wist de inzet te houden.

Het spel van MSC was onrustig, waardoor passes niet zuiver aankwamen. Met een grote dosis inzet werd dit gecompenseerd.

In de 8ste minuut leidde goed werk van Hidde tot de eerste corner van de wedstrijd voor MSC.

De inzet werd eerst nog wel gestopt, maar Genemuiden wist niet lang de bal in de ploeg te houden.

Opnieuw zette Hidde goed door en wist de bal bij Maarten te krijgen. De Meppeler spits wist de bal nog net te raken en de keeper had het nakijken: 1 – 0.

Nauwelijks een minuut later was Hidde dichtbij een tweede treffer, maar zijn inzet ging maar net naast. Het spel van MSC werd beter en de ruimtes werden steeds beter gezocht en gevonden. Het beste was nu voor MSC, alhoewel het oppassen was voor de snelheid van de tegenstanders. De verdedigers van MSC stonden heel geconcentreerd te spelen en wisten de aanvallers goed aan banden te leggen.

In de slotfase van de eerste helft wist MSC de score verder uit te bouwen. Vanaf de zijlijn kreeg (opnieuw) Hidde alle ruimte om de bal van Gideon in ontvangst te nemen. Met een geweldig schot passeerde hij de keeper en bracht de stand hiermee op 2 – 0.

Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Genemuiden heel sterk. Op alle fronten werden de MSC-ers afgetroefd. Waar MSC met veel strijdlust in de eerste helft de wedstrijd naar zich toe trok, zo deden de mannen uit Genemuiden dat direct na rust. Het verzorgde overspelen leidde direct tot gevaarlijke momenten voor de goal van MSC. Niet lang na de rust werd er gescoord 2 – 1.

MSC had nog een voorsprong. De vraag was in deze fase niet of die uitgebreid kon worden, maar eerder nog of die gehandhaafd zou blijven.

Toen het enkele minuten later dan toch 2 – 2 werd, werd de spanning die er toch al was, nog groter. Hoe zou MSC E1 zich door deze hele lastige fase van de wedstrijd heen slepen ? Zouden ze de goede lijn van de eerste helft weer op kunnen pakken of was het een kwestie van inpakken nu Genemuiden op stoom leek te komen.

In de tiende minuut van de tweede helft wist Genemuiden de 2 – 0 achterstand om te zetten in een voorsprong: 2 – 3.

De spelers van MSC wilden niet verliezen en stroopten de (groene) mouwen nog een keertje op. De ruggen werden gestrekt en de duels werden fanatiek aangegaan. Op karakter knokten de jongens zich terug in de wedstrijd. Dit leidde tot enkele mogelijkheden, maar niet tot grote uitgespeelde kansen. Aan de andere kant was het geluk aan de zijde van MSC toen een inzet via de binnenkant van de paal net voorlangs de goal de ging.

In de 15de minuut werd het gelijk. Een schot vanaf de zijlijn van Hidde werd door een verdediger van richting veranderd en belandde achter de keeper in het net 3 – 3.

In de resterende minuten waren de beste kansen voor Genemuiden, de counters voor MSC en de ballen voor de keepers. Zo bleef het 3 – 3 in deze zinderende wedstrijd.

De puntendeling is een heel goed resultaat voor de spelers van MSC die hiermee in ieder geval bovenin deze competitie blijven meespelen.

Volgende week wacht opnieuw een “finale”. Dan moet E1 aantreden tegen de koplopen uit Emmeloord: Flevoboys.