We zijn nu anderhalve maand verder sinds MSC-Amslod aankondigde dat het stopt met zondag prestatievoetbal op hoofdklasseniveau en overstapt naar prestatievoetbal op de zaterdag. Hoog tijd dus voor een update van de stand van zaken.

De nieuwe ingerichte commissie voetbaltechnische zaken (VTZ) is direct na 16 januari voortvarend aan de slag gegaan. De commissie, die onder leiding staat van bestuurslid voetbaltechnische zaken Erwin Stephan en verder Jan Derk Brandsma, Johan Kienstra, Arjan Bosschaart en René van der Steeg als leden kent, heeft al flinke stappen gezet.

Zo is het de staf voor Zaterdag-1 voor het volgende seizoen helemaal rond. Bernard Koning blijft ook volgend seizoen onze hoofdtrainer. Johnny Tanalepy, dit seizoen trainer van de Jo19-jeugd, wordt zijn assistent. Terwijl Hajo van der Helm, nu verzorger van Zondag-1, volgend seizoen de verzorger van Zaterdag-1 wordt. Harm Boer blijft onze keeperstrainer, maar dan voor de zaterdagselecties. De technische staf zal organisatorisch worden ondersteund door een aantal ervaren teamleiders: Peter Smid, Pouwel en Cas Sluring. Ook zijn de huidige assistent-scheidsrechters Henk van Egten en Eddy Gijzen komend seizoen weer van de partij. De commissie VTZ is op dit moment nog op zoek naar een trainer voor MSC Zaterdag-2.

Vanzelfsprekend is de commissie VTZ, samen met Bernard Koning en zijn staf, ook volop in gesprek met de spelers van Zaterdag-1, Zondag-1 en de tweedejaars Jo19-1 spelers. In de komende weken volgt er meer nieuws over de samenstelling van de selectie.