MSC heeft zaterdag een belangrike slag geslagen op weg naar de titel in de 4e klasse A. Zelf won het van vv Nagele, terwijl naaste concurrent VHK bij Olympia’28 met 1-0 onderuit ging. Bij winst op vv Nagele op Paasmaandag loopt het verschil tussen nummer 1 en 2, met nog 7 duels te spelen, op naar 8 punten.

MSC moet het door allerlei afgelastingen in 9 dagen twee keer opnemen tegen vv Nagele. De eerste confrontatie vond zaterdag plaats. Een goed voetballend MSC nam de tegenstander zaterdag direct in de tang. MSC kreeg in de openingsfase via Dave en Yves ook mogelijkheden om de score te openen. Helaas leidden hun pogingen niet tot doelpunten. Aan de andere kant zorgde een terugspeelbal voor opwinding, maar ook dit leidde niet tot een treffer. MSC bleef de overhand houden en kreeg ook kansen. Zo was Mart Jonkers  tot twee keer dichtbij een doelpunt. Zijn eerste inzet belandde op de voeten van de keeper, bij zijn 2e kans kopte hij de bal op de kruising.

In de 2e helft was MSC voetballend een stuk minder en werd het maar moeilijk gevaarlijk. Nagele koos er voor nog wat verder in te zakken en MSC had moeite het niveau van 1e helft te halen. In de 63e minuut was er dan toch ineens de voorsprong. Goed doorzetten van Mart Jonkers leverde hem balbezit op waarna een Nagele-verdediger de spits haakte in het strafschopgebied. Penalty oordeelde scheidsrechter. Yves Spruijt zette zich achter de bal en scoorde: 1-0. De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde. Enige hoogtepunt nog was een schot van Jesse Bakker dat op de lat uiteen spatte op de lat. Aan de andere kant claimde Nagele in blessuretijd nog een strafschop, maar scheidsrechter Albada zag goed dat Niek Kuurman geen overtreding maakte.

Vragen over een platte kar wilde MSC-trainer Guido Wind na afloop van de gewonnen wedstrijd nog niet beantwoorden. Maar de 1-0-winst op Nagele én de 1-0-nederlaag van naaste concurrent VHK bij Olympia’28 betekende een bijzonder mooie zaterdag, zo erkende hij met een veelzeggende glimlach. Wind vond het gezien het spelbeeld een zeer terechte overwinning voor zijn ploeg. “Het is mager en gezien de kansen moeten we dik winnen, maar in deze fase draait het om de punten. Hoewel we veel kansen missen, zie ik spelers die knetterhard voor elkaar werken en dat geeft een lekker gevoel”, aldus de MSC-trainer.

Foto’s: Leo de Harder