MSC heeft ook de uitwedstrijd tegen vv Sleat in winst weten om te zetten. Eenvoudig ging het in het Friese Sloten niet, maar na meer dan 90 minuten stond er wel een 0-1 eindstand op het scorebord.

Het gaat de laatste weken allemaal wat stroever bij MSC, maar wekelijks worden wel de drie punten behaald. Wellicht heeft het wekelijks grote aantal afwezigen en dus wisselingen in de basisopstelling er mee te maken. Zo ook zaterdag weer toen Björn Lefferts, Jort Veelo, Jeen Brand, Jaron Keizer, Sander Bouman en de al langer geblesseerde Daan Admiraal aan de kant bleven. De vele afwezigen had ook invloed op de wedstrijd tegen vv Sleat zaterdag. Op het hobbelige Friese veld had MSC het moeilijk om de Friese handbalverdediging te slechten. Vv Sleat kreeg zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd. Het was na vijf minuten de lange spits die een mooie voorzet van de rechterflank over het doel van Jarne Bosman kopte. Het was een waarschuwing aan het adres van MSC dat continu alert moest blijven voor de counters van de thuisclub. Aan MSC in aanvallend opzicht om er proberen door te komen. En na twintig minuten lukte dat. Nadat eerst kleine kansen werden gemist, was het nu wel raak. Een voorzet van Jesse Bakker zeilde over de verdediging en belandde voor de voeten van de weer van een blessure herstelde Yves Spruijt. Met een strak schot liet de aanvaller de Friese doelman kansloos. MSC bleef het betere van het spel houden, maar moest ook opletten om niet in het Friese mes te lopen. De thuisploeg bleef op een counter loeren, kreeg ook kansen maar scoorde niet. Aan de andere kant was MSC een paar keer dichtbij de 0-2, maar ook die treffer bleef uit.

Vv Sleat zette er na rust nog een tandje bij. De scheidsrechter, een kloon van Bas Nijhuis, liet veel toe en MSC maakte de fout de duels met de Friezen aan te gaan. Het werd dus een fysiek treffen waarbij de Meppeler defensie wederom geen krimp gaf. Zo voegde MSC weer drie punten toe aan de al eerder verzamelde 36 punten. De komende twee weken staat vv Nagele op het programma. Komende zaterdag wordt er voor de 2e periode eerst in Meppel gespeeld. Op paasmaandag om half drie speelt MSC in de Noordoostpolder tegen vv Nagele.