MSC heeft de koppositie in de 4e klasse A terug. De wit-zwarten versloegen zaterdag in Hasselt Olympia’28 met minimaal verschil. Ondanks dat Björn Lefferts de enige en dus winnende treffer scoorde, was MSC-keeper Jarne Bosman de Man van de Wedstrijd. Met drie puike reddingen hield hij in het eerste deel van de tweede helft MSC op de been.

Op een zwaar te bespelen en hobbelig hoofdveld in Hasselt kreeg MSC de wedstrijd maar moeilijk onder controle. De bal werd te traag rondgespeeld en diepgang was er nauwelijks. Zo kon Olympia’28 dat in Meppel nog met 7-1 overlopen werd, vrij eenvoudig op de been blijven. Twee keer had de thuisploeg geluk dat MSC niet scoorde. Eerst was het Rense van Dijk die een bal op de paal kopte en even later ranselde doelman Dorwijk met een reflex een steenharde vrije trap van Jort Veelo op de lat. En wat stelde Olympia’28 daar tegenover? Bitterweinig. De ploeg die van tevoren door velen was getipt als één van de kanshebbers voor de titel, heeft vooral aanvallend personele problemen en dat is in het veld terug te zien.

Na rust draaide een feller en brutaler Olympia de duimschroeven aan. Ondanks het veldoverwicht van MSC deelde de thuisploeg wel enkele speldenprikken uit. Zo moest MSC-doelman Jarne Bosman handelend optreden toen Henk van den Berg Niek Kuurman te slim af was en Mocht aanhalen. Bosman keerde de inzet met zijn vuisten.En niet veel later was Bosman twee keer achter elkaar dé winnaar. Eerst hield hij aanvoerder Reuvekamp van scoren en in de rebound was hij de inzet van Henk van den Berg de baas. Zo hield hij zijn ploeg op de been. Halverwege de tweede helft was het Yves Spruijt die na wekenlang blessureleed ten koste van Tim Veenema z’n rentree maakte. En diezelfde Spruijt zorgde uiteindelijk in de 70e minuut voor een doorbraak. Hij ontsnapte op de linkerflank aan z’n directe bewaker en snelde het strafschopgebied in. Daar passeerde hij op de achterlijn nog Olympia-speler Julian Zuidema die hem licht aantikte. De aanvaller raakte uit balans en ging gretig naar het gras. De prima leidende scheidsrechter Smook-Brands uit Hoogeveen kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Met z’n zevende competitietreffer liet Björn Lefferts daarna Dorland kansloos: 0-1. Het betekende gelijk Lefferts’ laatste balcontact. Hij ging naar de kant voor Mart Jonkers.

Met nog ruim 20 minuten te spelen probeerde Olympia de gelijkmaker te forceren. Dat leverde MSC de nodige ruimte op, maar die werd niet goed benut. Ook niet door Dave Everts die door Jonkers alleen voor Dorland werd gezet, maar de bal net naast schoot. Het bleef dus even billenknijpen, maar uiteindelijk werd de 1-0 zege over de eindstreep getrokken.

Door de zege is MSC VHK weer gepasseerd op de ranglijst. De wit-zwarten hebben nu twee punten voorsprong op de ploeg uit ’t Klooster. Ook heeft MSC nog een wedstrijd minder gespeeld. Komend weekeinde gaat MSC in het Friese Sloten op bezoek bij vv Sleat.

<iframe src=”https://www.youtube.com/embed/5dfZG-qRHNo” width=”600″ height=”338″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”></iframe>