MSC heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Tollebeek weten te winnen. Na 90 minuten spelen in de knollentuin waarmee ons hoofdveld momenteel het best te vergelijken is, stond er 4-1 eindstand op het scorebord.

In het bijzijn van zijn zonen Ko en Gert werd voorafgaande aan de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de vorige week op 93-jarige leeftijd overleden Andries Hendriks. De beide zonen Hendriks die in een ver verleden furore maakten in het eerste en tweede elftal van MSC, zagen MSC de eerste helft vooral worstelen met zichzelf. Het was niet alleen heel rommelig door veel foute passes, ook werden veel foute keuzes gemaakt waardoor de tegenstander redelijk eenvoudig overeind kon blijven. Tollebeek kreeg zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd, maar gelukkig voor de wit-zwarten ging de inzet naast. Het bleek een eerste waarschuwing, want na 20 minuten spelen lag de bal wel achter Jarne Bosman. Nadat eerder al gebleken was dat op het bobbelige veld terugspelen op de keeper niet zonder risico zou zijn, bleek die waarschuwing aan dovemansoren gericht. Het was Patrick van Keulen die de bal ook nog eens tussen de palen terugspeelde op Bosman die volledig over de opstuiterende bal maaide. Een klassieker betekende 0-1. Het hielp Tollebeek in het zadel. De ploeg ging geloven in een nieuwe stunt. Vorige week had het met kunst- en vliegwerk VHK op 1-1 gehouden. Zou het nu dan weer lukken?

MSC draaide de duimschroeven verder aan en werd vooral via de luchtmacht gevaarlijk. Niek Kuurman, Jesse Bakker en Björn Lefferts waren een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar hun inzetten leverden door de lat, ruggen en onmogelijke reddingen van verdedigers en keeper geen doelpunt op. Tenminste niet voor rust, want direct na rust was de eerste de beste aanval wel raak.  Een strakke voorzet werd in de 46e minuut door een verdediger van Tollebeek verkeerd geraakt en de bal caramboleerde achter de verbouwereerde Tollebeek-doelman Teun van der Reest. Direct daarna was het weer raak. Nu was het de prima spelende Jeen Brand die vanaf rechts een voorzet verstuurde. De bal bleef liggen in het strafschopgebied en voor de alerte Björn Lefferts was het een koud kunstje om de 2-1 binnen te lopen. MSC herstelde binnen vier minuten de verhoudingen door ook de 3-1 te scoren. Een geweldige pegel van Björn Lefferts belandde achter de kansloze Van der Reest. Toen Jesse Bakker ook nog eens een duit in het zakje deed door binnen het Meppeler kwartiertje na een geweldige balaanname van dichtbij 4-1 te scoren, was de wedstrijd min of meer gedaan. MSC kreeg nog wel een aantal kleine mogelijkheden, maar scoorde niet meer. Dat deed Tollebeek wel toen scheidsrechter Hein de bal na vermeend hands van Sander Bouman op de stip legde. Marlon Ruiter liet Bosman kansloos: 4-2.

Door de zege van MSC staat het in de strijd om de eerste periodetitel in punten gelijk met VHK dat wel een beter doelsaldo heeft. MSC heeft echter nog een wedstrijd tegoed en die wordt komende zaterdag in Nagele gespeeld. Bij winst of een gelijkspel verovert MSC de eerste periodetitel en verzekert het zich van deelname aan ede nacompetitie, maar dat is inmiddels niet meer voldoende. De focus ligt op het kampioenschap en dus zal er in Nagele op een heel slecht veld gewonnen moeten worden. Gelukkig zijn we ondertussen gewend om op slechte velden te spelen. Wat dat betreft wordt het dus een gelijke strijd. De wedstrijd in Nagele begint zaterdag om 14.30 uur.