De strijd om het kampioenschap in de 4e klasse A spitst zich dit seizoen toe tot twee ploegen: VHK én MSC. Beide ploegen hebben na de winst afgelopen weekeinde de concurrentie op grote achterstand gezet. VHK won op eigen veld met 6-0 van sv Ens. MSC was in Meppel veel te sterk voor vv Oudehaske: 4-1. VHK gaat nog altijd aan de leiding in de 4e klasse. Het heeft een punt voorsprong op MSC dat nog wel twee inhaalwedstrijden tegoed heeft.

Met een lijst aan afwezigen, geschorsten en geblesseerden, zo speelden vaste basiskrachten als Max en Rense van Dijk, Yves Spruijt, Juliën Stephan, Tim Veenema en Sander Bouman niet, begon MSC zaterdag aan het duel met Oudehaske. De Friezen met in de gelederen oud-MSC-speler Lennart Nijholt, hadden zich in de heenwedstrijd laten zien als een stugge, lastige tegenstander met individuele aanvallende kwaliteiten.  MSC moest dus geconcentreerd te werk gaan om het spel van de tegenstander te ontrafelen. In het eerste deel van de wedstrijd lukte dat nog niet echt. MSC kwam na twintig minuten zelfs op achterstand toen een counter door Dennis Speelman. Nadat scheidsrechter Snippe op het middenveld een handsbal miste, kon Dennis Speelman optimaal profiteren van een fout van Jaron Keizer. De rappe Fries mocht alleen af op Jarne Bosman en liet de keeper kansloos: 0-1.

Lang keek MSC niet tegen de achterstand aan. Nadat eerst Björn Lefferts een zekere treffer van Mart Jonkers nog in de weg stond, oordeelde de scheidsrechter corner. Met de volledige luchtmacht van MSC voor het doel was het doelman Gerrit Berger die de bal miste. Jort Veelo was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te knallen. Twee minuten later was het alweer raak. Nu stond Jeen Brand op de juiste plek om raakt te schieten: 2-1.  MSC bereikte met een voorsprong de rust en gooide direct na rust de wedstrijd in het slot. Eerst was het Jeen Brand die met een zaterdags zondagsschot de 3-1 scoorde en Björn Lefferts bepaalde de eindstand op 4-1. MSC kreeg in het verdere verloop van de wedstrijd nog wel kansen op meer, maar gescoord werd er niet.

Mooi was wel dat twee spelers hun debuut maakten in het eerste elftal. Jorrit Stadman, speler van MSC Jo19-1, en Tijn Vente, speler van MSC 2, mochten een kwartier voor tijd invallenFoto’s: Kees Veelo