Ilona de Groot is kandidaat om Bart Kattenberg op te volgen als voorzitter van de jeugdcommissie van MSC. Bart die de functie een aantal jaren ‘ad-interim’ heeft vervuld, kondigde in de in november gehouden algemene ledenvergadering zijn afscheid aan treedt in de ALV in het najaar van 2024 officieel af. Gaat de ledenvergadering akkoord met de voordracht van Ilona, dan wordt zij naast secretaris Jeanet Veldman en algemeen bestuurslid Lucia Feirrera Torres de derde vrouw in het hoofdbestuur van MSC.

Ilona de Groot (45) is geen onbekende binnen de jeugdorganisatie van MSC. De voormalig inwoonster van Dwingeloo kreeg van huis uit sport mee. Voetbal, atletiek, paardrijden, volleybal, schaatsen. Sportbloed stroomt door haar aderen. Een spierblessure noopte haar te stoppen met voetballen, maar als moeder van twee dochters waarvan de jongste al sinds haar 7e voetbalt, is ze wekelijks op het sportpark te vinden. Als vrijwilligster draagt ze al enge tijd haar steentje bij. Bij WIJC in de Wijk als jeugdcoördinator en bij MSC in de functie van organisatorisch coördinator van de onderbouw. En dus met ingang van het seizoen 2024-2025 is Ilona dus de beoogde jeugdvoorzitter.

Ilona heeft een fulltime baan als manager business support en is in die rol met het team verantwoordelijk voor advisering op het gebied van capaciteitsmanagement, analyses, kwaliteit en training. Als voorzitter van de jeugd van MSC is zij vast van plan de ingezette koers  zoals beschreven staat in het Jeugdopleidingsplan, verder uit te voeren.’De visie van MSC is duidelijk en deze kan en moet nog breder uitgedragen worden. Verder heldere, korte communicatielijnen realiseren en nog een grotere mate van betrokkenheid creëren. Nog meer zichtbaarheid van MSC naar buiten. Dat zijn de uitdagingen die we als jeugdcommissie aangaan.’

Komend seizoen is er in de jeugd van MSC nog een mutatie. Hoofd Opleidingen Marco de Grip draagt het stokje over aan Nico Baloeboen. Marco die Nico als ‘opleidingsadviseur’ gaat begeleiden, wordt in het nieuwe seizoen samen met Leo Blom en Jan Derk Brandsma hoofdtrainer van MSC.

MSC wenst Ilona en Nico alvast veel succes toe in hun nieuwe rol binnen de jeugd van MSC en bedankt Bart en Marco (zij gaan beide niet verloren voor MSC) voor hun inzet.