MSC is een markante persoonlijkheid kwijtgeraakt. Op 91-jarige leeftijd is dinsdagavond na een afnemende gezondheid Hendrik ‘Kees’ Nijstad overleden.

Hendrik Nijstad was een rasechte MSC’er en één van de weinigen die nog iets kon vertellen over het voetballen in de jaren 30 en 40. Je hoefde Nijstad maar één vraag te stellen en dan kwamen de herinneringen van vroeger weer boven. Hij kende tot het laatst de meeste namen van de mannen waarmee hij ooit in het wit-zwart gevoetbald heeft. Nijstad werd in 1928 op 14-jarige leeftijd lid van MSC. Sindsdien verliet hij de club nimmer meer. Jarenlang voetbalde hij in het eerste elftal. Hij hield het in dit elftal tot zijn 36e vol. De verrichtingen van MSC bleef Nijstad altijd volgen. Jarenlang had hij bij uitwedstrijden een vaste plaats in de bus. Bij thuiswedstrijden nam hij aan de zijlijn, ter hoogte van de cornervlag voor het clubhuis, plaats op zijn stoel. Daar kon hij de wedstrijden goed volgen. Voor zijn jarenlange support werd Kees Nijstad aan het einde van het seizoen 1996/1997 uitgeroepen tot Super-Supporter van het Jaar. Het aandenken dat bij deze onderscheiding hoorde, een ingelijst MSC-shirt, heeft tot het laatste moment boven het bed van Kees gehangen. Het shirt zal niet verloren gaan, want het krijgt een prominente plaats in het clubhuis. Zo is het overlegd met Kees zelf. Nijstad was ook tijdens het traditionele eiertikken op Eerste Paasdag niet weg te denken bij MSC. Altijd was hij er, zo ook nog 27 maart dit jaar. Ook was Nijstad een trouw bezoeker van de feestavond. Op een bank in de hal van de Foyer kon hij urenlang genieten van de feestende MSC’ers. Het toneel en de revue hadden zijn bijzondere aandacht.

Met het overlijden van Hendrik ‘Kees’ Nijstad verliest de vereniging een prominent MSC’er. Wij wensen zijn kinderen Tiny, Coby en Bas en verdere familie sterkte toe dit verlies te verwerken