Het gaat goed met Maikel. Als keeper speelt hij  altijd minimaal een halve wedstrijd in FC Emmen D1 dat uitkomt in de 1e divisie met ploegen als FC Groningen D1, Heerenveen D1 en NEC D1. FC Emmen D1 staat op de 9e plaats, nog voor De Graafschap en Go Ahead Eagles D1.
Maikel traint op ma/di/do/vrij van 08:30 tot 09:45 met daarnaast nog een keeperstraining op woensdag van 15:30 tot 16:30 uur. Op een doordeweekse dag is er s’avonds een oefenwedstrijd tegen een C1 team uit de regio. Een pittig programma voor zowel Maikel als voor de ouders. Bij Rogat wordt Maikel opgehaald en gebracht.
Goede voetbalschoenen zijn bij zoveel trainingen belangrijk: de voorkeur van Maikel gaat uit naar het merk Puma.
De trainingen staan  onder leiding van Sander van de Lustgraaf en Erwin van Oosten. De keepertrainer is Rini van Vilsteren. Maikel vindt het allemaal prachtig en leert er veel van. Hij speelt veel (zaal)toernooien in binnen- en buitenland en ziet mooie stadions van binnenuit.
Op de vraag of hij nog wel eens patatje eet antwoordt hij “Ja, natuurlijk, en het liefst met mayonaise en een frikadel erbij”.
FC Emmen let bovenal goed op de schoolprestaties;geen goede resultaten: dan ook geen voetbal!  Ook de lichamelijke groei wordt scherp in de gaten gehouden. Bij een waargenomen versnelling wordt de trainingsintensiteit aangepast om blessures te voorkomen.
Tot slot doet Maikel de groeten aan iedereen die hij kent van MSC want de teamgenoten van vorig seizoen mist hij best wel.
 
Namens alle MSC betrokkenen: Maikel, veel succes en plezier bij FC Emmen D1.
 
In de volgende aflevering deze week een tussenstand van Carl Furda die momenteel voetbalt bij FC Zwolle D1.