M.S.C.-Datell heeft de sterkste ploeg van Meppel. In de strijd om de in Nijeveen gespeelde Meppel Cup werd vanavond de eerste plaats bereikt. Het rechtsreekse duel met concurrent FC Meppel eindigde in 2-2. De ploeg van trainer Luitzen Nijboer, nog steeds volop in voorbereiding op de start van de competitie, veroverde uiteindelijk de eerste plaats door een beter doelsaldo dan de zaterdag tweedeklasser.
Na de 6-2 zege van M.S.C. op SVN’69 uit Nijeveen en het gelijke spel van FC Meppel tegen Alcides in de eerste wedstrijden, bleek Alcides in de tweede wedstrijd met 3-1 te sterk voor SVN’69. M.S.C. zou dus, door de ruime zege op SVN’69, aan een gelijkspel voldoende hebben voor de titel. Het was FC Meppel dat halverwege de eerste helft een voorsprong nam. Twee oplevingen van Dennis Jansen leverden de wit-zwarten voor rust een 2-1 voorsprong op. Na rust kreeg M.S.C. enkele mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar de aanvallers faalden in de afwerking. Het was uiteindelijk FC Meppel dat een kwartier voor tijd verrassend de gelijkmaker scoorde.