MSC kreeg beslist niet de beloning voor met name een voor rust sterk gespeelde partij tegen SC Erica. De Meppelers zetten de gasten vanaf het begin onder druk en kregen ook een aantal uitstekende kansen op een voorsprong. In de 7e minuut ontfutselde Joreilly Chirinio verdediger Gerwin Duursma de bal maar schoot vrijstaand naast.
SC Erica moest zich grotendeels beperken tot verdedigen. MSC had duidelijk het heft in handen en er kwamen uitstekende kansen op een voorsprong. Het ontbrak de Meppelers echter aan doeltreffendheid. Zo redde doelman Marc Scherpen op een vrije trap van Ronny Venema en kreeg ook zijn broer Johnny Venema een ideale mogelijkheid. Maar de rechterspits van MSC kopte de bal uit een afgemeten voorzet van Stephan Besuijen tegen de paal.
Verder zag Stephan Besuijen de bal na zijn inzet door doelman Marc Scherpen naast getikt. SC Erica kwam maar sporadisch door. In de 39e minuut was het wel dicht bij de 0-1. Maar de bal na een knal van Richard Berends werd subliem door doelman Theo Migchelsen over de lat getikt. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van MSC. Uit de tweede lijn kogelde Arnold Otten de bal steenhard tegen de paal.
In de tweede helft had SC Erica de wedstrijd beter onder controle. ‘Het hoge tempo dat wij voor rust speelden konden wij niet vasthouden’, gaf MSC-trainer na afloop aan.
SC Erica herstelde zich en kwam nu meer aan bod. Zo miste eerst nog Jorik Beukers een kans op een voorzet van Norman Loves. Toch kwam de 0-1 uit de lucht vallen. Theo Migchelsen, die verder sterk keepte, beging in de 52e minuut zijn enige fout en die werd MSC meteen fataal. De MSC-sluitpost liet de bal na het onderscheppen van een voorzet uit zijn handen vallen. Migchelsen probeerde dit te herstellen maar beging een overtreding op Erwin Sikkes. De bal ging op de stip en dezelfde Sikkes profiteerde dankbaar. Daarmee zette de Ericaan het wedstrijdbeeld op z’n kop. MSC was even de kluts kwijt, waardoor Tonnie Visker vrij voor Migchelsen opdook, die knap de 0-2 voorkwam.
MSC wenste zich echter niet bij verlies neer te leggen en knokte zich terug in de wedstrijd. Zo ondernam Jorreily Chirino een solo en bood Stephan Besuijen een ideale kans op 1-1. Maar de lob, die de MSC’er in gedachten had mislukte, waardoor doelman Scherpen kon redden.
Alle risico’s werden genomen in de jacht op de gelijkmaker. In de 80e minuut had bij een counter Roy Jagt de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar slaagde vrijstaand niet doelman Migchelsen te verrassen. In de volgende minuut was de voor Stephan Besuijen goed ingevallen René Koezen dichtbij de gelijkmaker, maar zijn harde inzet werd knap gepareerd door doelman Scherpen.
De spanning was aan het slot te snijden met kansen over en weer. In blessuretijd kreeg MSC twee corners op rij en trok zelfs de gedreven doelman Theo Migchelsen mee naar voren. Maar ook de tweede corner werd afgeslagen, waarna de verder goed spelende Jeroen Kleene achterin bij de daarop volgende counter slecht uitverdedigde. Roy Jagt kon van afstand de bal in het verlaten doel schieten.
Opstelling MSC-Antaris: Migchelsen, de With, R. Venema, Besuijen (Koezen), J. Kleene, de Nekker (Sparrenberg), Bergtop, Otten, J. Venema, Hn Kleene, Chirino (Konings).
Bijzonderheden: Geel: Migchelsen (MSC), Visker, Sikkes en Jagt (allen SC Erica).
Scheidsrechter: B. Kempinga (Delfzijl). Toeschouwers: 300.