In de tweede helft gebeurde er veel meer. MSC zette nu nog meer druk en dat resulteerde in succes. Jeroen Kleene brak door en werd door doelman Johan Suelmann getorpedeerd.
Scheidsrechter Van Delden legde de bal op de stip en Ronnie Venema schoot raak. Vanaf dat moment kreeg MSC veel meer ruimte en kreeg alle gelegenheid om verder uit te lopen. De GRC defensie die voor rust nog weinig scheurtjes vertoonde greep nu meerdere malen helemaal mis. MSC kreeg veel vrijheid en ook uitstekende kansen maar eerst nog lieten Daniël Zeldenrust en Stefan Bollen die liggen. En werd laatstgenoemde bij een doorbraak door Alex van der Galiën aan zijn shirt gepakt. De GRC’er mocht met slechts geel niet mopperen Ronnie Venema werd vervangen door Menno van Dam en Arnold Otten en Johnny Venema voor Joreilly Chirinio en Marne Bakker. En die twee laatste wissels pakten geweldig uit. Het eerste balcontact van Chirinio leverde in de 81e minuut de 2-0 op. Aangever via een trekbal was Marne Bakker.
Op dat moment was de wedstrijd helemaal gespeeld en nadat eerst nog Joreilly Chirinio een dot van een kans onbenut liet, doelman Johan Suelmann redde bleef de 0-3 niet uit.
Het was Marne Bakker die zijn goede invalbeurt bekroonde met de 3-0. In de slotfase liet MSC het volledig aangeslagen GRC alle hoeken van het veld zien en bij het scheiden van de markt bepaalde Joreilly Chirinio de eindstand zelfs nog op 4-0.