In de eerste helft zagen we een fris en snel combinerende tegenstander, die regelmatig met slim voetbal in de buurt van het doel kwam. Daar kwamen ook kleine kansjes uit voort die onze keeper soms met durf en altijd met zelfvertrouwen uit de touwen hield. In het doel van de tegenstander stond overigens de illustere Michael Koers. Waar hadden we die naam eerder gehoord? Conditioneel zijn onze jongens inmiddels ook zeker op peil. Op fysieke kracht, wilskracht en toch ook wel met aardige techniek en het nodige spelinzicht, wisten ze de tegenstander lang in bedwang te houden. Het was ook een sportieve wedstrijd met een over het algemeen strenge maar rechtvaardige scheidsrechter, die speciaal voor de gelegenheid zijn fluorescerend roze uniform had aangetrokken. Eigenlijk hadden de lichten best uit kunnen blijven. We gingen rusten met een 0-2 achterstand. In de tweede helft kwam aan mogelijke illusies snel een eind. Na een rommelige en ongeïnspireerde beginfase, besloot Emmen/Heerenveen om de zaken op orde te brengen. Een kwartiertje later was het 0-7. Toch bleven de mannen van MSC C1 voetballen en zoeken naar het tegendoelpunt. Er waren gedurende de wedstrijd ook zeker 4 of 5 goede kansen, maar het net werd ditmaal niet gevonden. Dat hebben ze mogen we hopen bewaard voor zaterdag. Een leuke pot voetbal. Hard gewerkt. Veel geleerd.